Spanje heeft per inwoner meer bars dan ziekenhuisbedden

door admin
Spanje heeft per inwoner meer bars dan ziekenhuisbedden

Volgens het meest recente rapport van het Spaanse Instituut voor Statistiek (INE) zijn er in Spanje 277.539 gastronomische etablissementen, waarvan het grote merendeel hiervan bars en restaurants zijn. Verdeeld over de 47.326.687 inwoners van Spanje betekent dit dat er één bar per 170 inwoners is in Spanje.

Spanje per inwoner meer bars dan ziekenhuisbedden

Dit aantal lijkt in eerste instantie misschien niet extreem schokkend. Wellicht wel als je deze cijfers vergelijkt met het aantal beschikbare ziekenhuisbedden. Volgens het Ministerie van Volksgezondheid en de overkoepelende vereniging voor particuliere zorg zijn er bij elkaar opgeteld 163.437 ziekenhuisbedden beschikbaar in Spanje. Dat komt neer op gemiddeld één bed voor 289 inwoners. Kortom; Spanje heeft per inwoner meer bars en restaurants dan ziekenhuisbedden.

Het INE benadrukt dat dit het reguliere aantal ziekenhuisbedden is, niet het aantal tijdens noodsituaties zoals een pandemie waar Spanje de capaciteit van het aantal bedden tijdelijk had verhoogd.

Zelfs meer bars in enkele Spaans regio’s dan complete landen

De regio’s Andalusië (58.486), Catalonië (54.509), Madrid (36.248) en Valencia (36.118) steken met kop en schouders boven de rest uit op het gebied van hoogste aantallen bars en restaurants. Deze regio’s overstijgen zelfs het aantal bars van complete landen. De Spaanse nieuwssite Businessinsider.es heeft een top-5 samengesteld van de regio’s met de meeste bars per inwoner:

  1. Balearen (één bar per 89 inwoners)
  2. Canarische eilanden (één bar per 108 inwoners)
  3. Asturië (één bar per 117 inwoners)
  4. Castilië en León (één bar per 128 inwoners)
  5. Galicië (één bar per 128 inwoners)

 

Spanje wint het in Europa en van Amerika

Dat Spanje erg gesteld is op een drankje en hapje buiten de deur blijkt ook uit het gegeven dat Spanje het land is met het hoogste aantal bars per inwoners van de gehele Europese Unie, maar zelfs ook Amerika. In de Verenigde Staten is er slechts één bar per 500 inwoners. Spanje overstijgt al deze aantallen met verpletterende cijfers.

Dit vind je misschien ook leuk