Bende ontmanteld in Elche wegens regulariseren Marokkaanse immigranten

door admin
Bende ontmanteld in Elche wegens regulariseren Marokkaanse immigranten

Bij het onderzoek waren meer dan 100 politieagenten betrokken. De organisatie was verspreid over het hele nationale grondgebied en opereerde met medewerking van een advocatenkantoor. De 125 betrokken personen gebruikten cryptocurrencies om de winsten van hun illegale activiteiten wit te wassen.

Huiszoekingen

De politie voerde 12 huiszoekingen uit, welke resulteerde in het volgende: 124.000 euro in contanten; vier high-end voertuigen; vijf computers en andere elektronische apparatuur; een mining bedrijf voor cryptocurrency en 112.000 euro in virtuele valuta. Deze werden gebruikt door het zakelijke netwerk om de winsten van de illegale activiteiten wit te wassen. 

Naast de eerder genoemde beslagleggingen zijn 80 bankrekeningen met een saldo van meer dan 200.000 euro geblokkeerd en is beslag gelegd op in totaal tien onroerende goederen in de provincie Alicante.ç

Het onderzoek ging in oktober 2020 van start. Toen ontdekte de politie dta een vermeend zakenman verschillende misdrijven zou plegen, zoals fraude, vervalsing van documenten, witwassen en dit alles met medewerking van een advocatenkantoor. De bedrijven waaraan hij als gevolmachtigde of bewindvoerder was gekoppeld, konden zowel fysiek als virtueel niet worden gelokaliseerd.

Die vermeende zakenman ontmoette regelmatig twee andere mensen die banden hadden met een advocatenkantoor en die later naar verluidt actieve leden van de inmiddels ontmantelde organisatie bleken te zijn.

Andere zaken

Ondertussen zijn op dezelfde dag in Granada meer dan 170.000 euro aan cryptocurrencies geblokkeerd. De Nationale Politie ontmantelde daar een andere criminele organisatie die inbrak in computersystemen van openbare instellingen.

Vervalste documentatie

Ze verschaften zich toegang tot servers van openbare instellingen en veranderden de automatische incasso van de grootste loonlijsten. Vervolgens leidden ze de betalingen hiervan om naar twee rekeningen die waren geopend met vervalste documentatie. In totaal verkreeg deze bende zo een bedrag van 53.000 euro. 

In het verband met deze operatie voerde de politie drie huiszoekingen uit in Madrid. Hierbij werd het volgende in beslag genomen; vier high-end sportwagens met een waarde van meer dan 450.000 euro; 30 computerapparaten; 70.000 euro in contanten; 400 pinpassen en creditcards.

In het kader van dit onderzoek kon de politie in Madrid acht jongeren arresteren. Het onderzoek in deze operatie loopt nog steeds en werd gecoördineerd door de Computer Crime Service van de provinciale rechtbank in Granada.

Dit vind je misschien ook leuk