Spanje opnieuw wereldwijd aan kop met aantal Blauwe Vlaggen

door admin
Spanje opnieuw wereldwijd aan kop met aantal Blauwe Vlaggen

18 stranden in Spanje kregen voor het eerst een Blauwe Vlag, waaronder La Casita Azul (Isla Cristina, Huelva), Escollera (Cullera, Valencia) en Porto Suevos (Arteixo, La Coruña). 

Hiermee blijven de stranden van Spanje, met de Valenciaanse Gemeenschap bovenaan, de wereldwijde koploper, een positie die al 1994 is verworven. Spanje is goed voor 15% van het totale aantal onderscheidingen, gevolgd door Griekenland en Turkije. Het aantal jachthavens met een blauwe vlag steeg dit jaar met zeven. Spanje staat met 103 jachthavens op nummer drie, na Nederland en Frankrijk. 

Nieuwe gemeenten

Er zijn zeven nieuwe gemeenten met een blauwe vlag bijgekomen, het zijn er nu 250. Samen hebben zij 691 stranden voorgedragen avoor de onderscheiding (15 meer dan vorig jaar), wat neerkomt op 43% van de stranden met een uitstekende waterkwaliteit. 89% van de kandidaat-stranden heeft de Blauwe Vlag gekregen. 

Stimulans voor toerisme

De Spaanse staatssecretaris voor Toerisme, Fernando Valdés, weer erop dat Spanje beschikt over ‘de beste kwaliteit en de best geprepareerde stranden’ die wachten op toeristen om ‘er deze zomer van te genieten’, waarbij hij het vertrouwen uitsprak dat dit een stimulans voor toeristen zal zijn om Spanje te bezoeken. 

Valdés benadrukte dat Spanje na de grootste crisis in de geschiedenis van de toeristische sector ‘niet alleen heeft teruggewonnen wat het had, maar ook een ongekende hoeveelheid middelen inzet’ om zijn leidende positie in het toerisme te herstellen en te behouden. 

De Internationale Jury Blauwe Vlag 2022 voor het noordelijk halfrond, voorgezeten door de Foundation for Environmental Education (FEE), heeft 5.042 ‘Blauwe Vlaggen’ toegekend in 74 landen, 4.194 voor stranden, 732 voor jachthavens en 116 voor toeristische boten. 

Klik hier voor de totale lijst van stranden met een Blauwe Vlag in Spanje.

Dit vind je misschien ook leuk