Nieuwe stakingsdag Ryanair met 11 geschrapte vluchten en 50 vertragingen

door admin
Nieuwe stakingsdag Ryanair met 11 geschrapte vluchten en 50 vertragingen

De vakbonden USO en Sitcpla hebben naast de 24-uurs stakingsdagen van deze week het cabinepersoneel ook opgeroepen het werk neer te leggen op 18 tot 21 juli en 25 tot 28 juli op de tien Spaanse luchthavens waar het Ierse bedrijf actief is. In de eerste zes dagen van de stakingen werden meer dan 200 vluchten geannuleerd en raakten 1.250 vluchten vertraagd. De centrales hekelen de praktijken van het Ierse lagekostenbedrijf en waarschuwen dat het de contracten niet aanpast aan de Spaanse wetgeving. 

Bekijk ook: Welke stakingen in de Europese luchtvaart kunnen we nog verwachten?

Ryanair heeft ’s ochtends vroeg 11 vluchten geannuleerd, waarvan acht met vertrek of bestemming in El Prat de Barcelona. Nog twee met herkomst en bestemming in Madrid-Barajas, Palma de Mallorca, Ibiza, Menorca, Milaan, Rome en één van Valencia naar Londen. Bovendien stapelen 50 vluchten vertragingen op.

Onderhandelingen over de collectieve overeenkomst

De vakbonden hebben al zes stakingsdagen afgekondigd op 24, 25, 26 en 30 juni en 1 en 2 juli voor de tien bases die de luchtvaartmaatschappij in Spanje heeft -Madrid, Malaga, Barcelona, ​​​​Alicante, Sevilla, Palma, Valencia , Girona, Santiago de Compostela en Ibiza.

Deze eerste zes dagen zorgden voor de annulering van 215 vluchten van of naar Spanje en meer dan 1.225 vertragingen. Na deze zes dagen blijven de vakbonden echter een gedragsverandering eisen van de luchtvaartmaatschappij en dat zij de onderhandelingen hervat over een collectieve overeenkomst die fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden en de Spaanse wetgeving voor haar werknemers omvat.

Staking Easyjet vanaf 15 juli hervat

Bovendien wordt op 15 juli de staking hervat die USO heeft opgeroepen voor easyJet TCP’s op de bases van Malaga, Palma en Barcelona, ​​die loopt tot zondag 17 en volgende vrijdag de 29e terugkeert.

Hoe weet ik of mijn vlucht is geannuleerd?

Reizigers die de geannuleerde vluchten van Ryanair willen controleren, kunnen dit doen via de website van de luchtvaartmaatschappij door hun vluchtnummer en vertrekdatum in te voeren. Daarnaast ontvangen passagiers die getroffen zijn door de annulering een melding in de e-mail waarmee ze de aankoop hebben geregistreerd.

Hoe te claimen als mijn vlucht is geannuleerd?

Ryanair-passagiers die hun vlucht geannuleerd zien, hebben recht op een financiële compensatie van 250 euro voor vluchten tot 1.500 kilometer afstand, 400 euro voor intracommunautaire vluchten, van 1.500 tot 3.000 kilometer en 600 euro voor de rest.

Om aanspraak te maken op de terugbetaling en economische compensatie, moet een claimformulier worden ingevuld door het bedrijf zelf of via een brief aan AENA waarin een kopie van de relevante documenten zoals tickets, locatornummer, kopieën van paspoort/ID, bewijsstukken of facturen moeten worden bijgevoegd.

Dit vind je misschien ook leuk