Spookvliegtuig uit Zuid-Spanje neergestort in Oostzee

door admin
Spookvliegtuig uit Zuid-Spanje neergestort in Oostzee

Verschillende binnen- en buitenlandse media spreken over een spookvliegtuig omdat er vlak na het opstijgen vanuit Jerez de la Frontera geen contact meer mogelijk was met de piloot. Kort na vertrek had het vliegtuig, volgens de Duitse krant Bild, problemen met de druk in de cabine. Gevechtsvliegtuigen van de Duitse en Deense luchtmacht hebben geprobeerd het vliegtuig te onderscheppen en veilig naar de grond te begeleiden. Ook zij kregen geen contact met de piloot en zagen tijdens hun pogingen om het vliegtuig te onderscheppen ook niemand in de cockpit zitten.

Onverklaarbare omzwervingen door Europa

Tijdens de vlucht veranderde de piloot meerdere keren van koers: Het vliegtuig vloog over Spanje, Frankrijk, Luxemburg, België en Duitsland en zette uiteindelijk koers richting Denemarken en de Baltische zee. De reden voor deze vreemde route is vooralsnog onbekend. Op het laatst werd het vliegtuig begeleid door een Eurofighter uit Zweden en een F-16 uit Denemarken. Deze laatstgenoemde piloten zagen hoe het vliegtuig ter hoogte van Gotland (Zweden) hoogte en snelheid verloor en uiteindelijk – een kleine 5 uur na opstijgen – in de zee stortte.

Inzittenden hebben vakantiehuis in zuiden van Spanje

Volgens diverse media waren er vier mensen aan boord met de Duitse nationaliteit; een piloot, man, vrouw en hun dochter. Volgens de Spaanse nieuwssite Lasexta.com hadden de drie laatstgenoemden een vakantiehuis in Zahara de los Atunes in Cádiz. Hulpdiensten tasten in het duister over wat er gebeurd is aan boord en waarom de inzittenden niet konden reageren.

Mogelijk wrakstukken gevonden in Oostzee

Reddingsdiensten uit Zweden en Letland zijn zondag in de namiddag direct gestart met de zoektocht naar wrakstukken. De Spaanse nieuwssite 20minutos.es meldde maandagochtend dat er mogelijk wrakstukken gevonden zijn. Deze zouden 100 kilometer ten westen van Gotland gezien zijn. De gevonden restanten zijn opgestuurd voor onderzoek om te bevestigen of deze inderdaad afkomstig zijn van het privévliegtuig. Reddingsmedewerkers hebben vooralsnog geen lichamen gevonden in het zoekgebied. Ze houden er rekening mee dat er waarschijnlijk geen overlevenden zijn.

Dit vind je misschien ook leuk