Ryanair plant vijf nieuwe bases in Spanje

door admin
Ryanairvlucht noodlanding

Ryanair roept de Spaanse luchthavenautoriteit Aena op om de aangekondigde tariefsverhoging van 4,09% in maart terug te draaien.

De CEO heeft aangegeven dat Ryanair fors heeft geïnvesteerd in Spanje met het idee dat de tarieven tot 2026-2027 stabiel zouden blijven. In het Hotusa Forum, georganiseerd door de gelijknamige hotelketen, heeft Ryanair verklaard dat ze “zekerheid” nodig hebben over de tarieven om hun investeringsplan uit te voeren. Dat omvat het openen van vijf nieuwe bases in Spanje.

Noodzaak van stabiele tarieven

Eddie Wilson, de CEO van Ryanair, heeft Aena, de beheerder van de luchthavens in Spanje, opgeroepen om de geplande tariefsverhoging van 4,09% in maart terug te draaien. Hij benadrukte dat de luchtvaartmaatschappij heeft geïnvesteerd in Spanje met de verwachting dat de tarieven stabiel zouden blijven tot 2026-2027. Wilson dringt aan op “zekerheid” met betrekking tot de tarieven om hun investeringsplannen te kunnen realiseren.

Uitbreidingsplannen in Spanje

Ryanair heeft ambitieuze plannen om in Spanje te groeien en wil vijf nieuwe bases openen. De luchtvaartmaatschappij is van plan om haar activiteiten in Spanje met maar liefst 40% uit te breiden. Volgens Wilson zijn middelgrote luchthavens zoals Murcia, Valladolid, Vigo, Santander en Cádiz ideaal voor toerisme het hele jaar door, en Ryanair is de enige luchtvaartmaatschappij die dat volume in de komende vijf jaar kan bieden.

Ryanair voert gesprekken met Spaanse regering

Wilson heeft verklaard dat hij onlangs gesprekken heeft gevoerd met de Spaanse premier Pedro Sánchez en minister van Transport Óscar Puente. Die gesprekken gingen over het stimuleren van de groei van het luchtverkeer met 40%. Hij benadrukte dat Ryanair de vliegtuigen heeft om dit te realiseren. Echter er zijn stimuleringsmaatregelen nodig  om dit te ondersteunen.

Uitbreiding van vloot en werkgelegenheid

Ryanair vervoert momenteel 55 miljoen passagiers in Spanje en heeft plannen om dit aantal te verhogen tot 77 miljoen. Dit vereist een uitbreiding van de vloot van in Spanje gestationeerde vliegtuigen, van 92 naar 125. Deze groei zal ook resulteren in extra banen voor piloten, cabinepersoneel en ingenieurs.

Concurrerende luchthaventarieven voor groei

De CEO benadrukte dat om de groeiplannen in Spanje te verwezenlijken, concurrerende luchthaventarieven essentieel zijn. Hij concludeerde dat Ryanair bereid is te groeien in Spanje, maar dat die groei afhankelijk is van het behoud van concurrerende tarieven op luchthavens in het hele land.

Lees ook: Ryanair speelt in op groeiende populariteit Asturië

Dit vind je misschien ook leuk