Tijdelijk gratis toegang tot ‘gevaarlijkste’ wandelpad ter wereld

door admin
Tijdelijk gratis toegang tot ‘gevaarlijkste’ wandelpad ter wereld

Dit werd bekend gemaakt door de regionale autoriteiten tijdens een bezoek van een afvaardiging aan de nieuwe brug die de twee muren van de kloof De los Gaiteros verbindt. Na de drie maanden van gratis toegang zal het te betalen bedrag circa 6 euro zijn.

Men zal bussen inzetten om de komst van kleine groepen toeristen te stimuleren. Veel mensen tegelijk kunnen om veiligheidsredenen niet worden toegelaten. De brug die wordt geïnstalleerd zal vernoemd worden naar Ignacio Mena, de in augustus overleden afgevaardigde van het regionale ministerie van Ontwikkeling en Architectuur.

Kloof van 100 meter diep

De wandeling zal zes kilometer lang zijn en zo’n anderhalf uur in beslag nemen. Enkele stukken op de route die langs een rotswand boven een tientallen meters diepe kloof loopt zullen uit glas bestaan, zodat men al wandelend de kloof 100 meter diep onder zich kan bewonderen.

Dodelijke ongelukken

El Caminito del Rey is al bijna 25 jaar officieel gesloten voor publiek nadat vier mensen bij twee ongelukken om het leven waren gekomen in 1990 en 2000. Het pad werd niettemin wereldberoemd vanwege de levensgevaarlijke capriolen die er werden uitgehaald door bergbeklimmers en andere avonturiers die dit verbod negeerden. Zij wilden toch het pad bewandelen terwijl dat zwaar beschadigd en in zeer slechte, dus levensgevaarlijke staat verkeerde. Enkele mensen vonden er zelfs de dood. Op Youtube zijn met de zoekterm ‘El Caminito del Rey’ talloze videos te bekijken om een indruk van het pad in oude staat te krijgen.

Station El Chorro-Caminito del Rey 

Nu wordt het pad opgeknapt en veilig gemaakt voor een totale investering van 5 miljoen euro. Hiervan wordt onder meer ook de toegangsweg naar El Chorro, de MA5402 opgeknapt. Het dichtstbijzijnde station El Chorro zal worden omgedoopt tot El Chorro-Caminito del Rey om meer mensen op het bestaan van het pad te wijzen. Ook komt er hier een bezoekerscentrum waar mensen als ze voor toegang tot het pad moeten betalen, een kaartje kunnen kopen.

Opening door Spaanse koning? 

Of het pad 100 jaar na de eerste opening in 1905 officieel geopend zal worden door de achterkleinzoon van koning Alfonso XIII, is nog niet bekend. De Spaanse koning Felipe VI zou volgens de regionale autoriteiten over alle documenten en een verzoek om te komen beschikken, maar heeft nog niet geantwoord.

Ontstaan koningspad 

Het pad werd in 1901 aangelegd om spullen te vervoeren tussen twee watervallen. In 1921 werd het pad gebruikt door Alfonso XIII om de dam van het stuwmeer Conde del Guadalhorce te openen. Sindsdien werd het het koningspad genoemd.

Dit vind je misschien ook leuk