Immigranten naar Spanje gesmokkeld op jetski’s

door admin
Immigranten naar Spanje gesmokkeld op jetski's

Spaanse Guardia Civil sprak zaterdag over een ‘erg gevaarlijke praktijk’ omdat de meeste immigranten niet kunnen zwemmen. Vaak worden ze vlakbij de kust van boord gegooid en moeten ze de rest van de afstand zwemmend overbruggen. Soms zien de mensensmokkelaars al eerder patrouilles van de Guardia Civil en kustwacht en gooien ze de immigranten al veel verder van de kust van boord.

Gered uit zee

Er werd niet bekendgemaakt wat de nationaliteit van de smokkelaars is, maar vermoedelijk gaat het om Marokkanen. Alleen al in een tijdsbestek van 72 uur werden vorige week zes waterscooters onderschept die vluchtelingen afzette aan de kust bij Tarifa. Zes van die vluchtelingen konden op het land worden aangehouden en twee moesten uit zee worden gered.

Drugs

Tarifa is de meest zuidelijk gelegen plaats van Spanje wordt slechts door 14 kilometer zeewater gescheiden van Marokko. Elke water scooter had twee tot drie personen aan boord. Sommige mensensmokkelaars brengen tegelijkertijd ook grote hoeveelheden hasj van Marokko naar Spanje, verstopt in zwemvesten en zelfs in de kleding van de vluchtelingen, zo meldde een bron bij de Guardia Civil aan het persbureau AFP. Een kilo hasj uit het Rif-gebergte in Marokko heeft een straatwaarde van 1.600 euro in Spanje.

De vluchtelingen zijn na een controle door medisch personeel van het Rode Kruis overgebracht naar het politiebureau in Tarifa. De aangehouden jetski-bestuurders wachten in de cel op hun rechtszaak.

Dit vind je misschien ook leuk