Opnieuw aardbeving gevoeld in het zuiden van Spanje

door admin
Opnieuw aardbeving gevoeld in het zuiden van Spanje

Daarna zijn er nog zeven naschokken geregistreerd door het nationale geografische instituut. De sterkste was om 5:34 uur met een kracht van 4,5 en nog eentje om 7:10 uur met een kracht van 4,4. Het epicentrum van de aardbeving lag opnieuw voor de Marokkaanse kust. Vorige week vond daar ook een aardbeving plaats met een kracht van 4,9 op de Schaal van Richter. Dit was al de sterkte beving in tien jaar tijd.

Vergeleken met vorige week lag het epicentrum nu iets meer naar het westen voor de Marokkaanse kust op 20 kilometer van Alhuceima en op 100 kilometer van de verder naar het oosten gelegen Spaanse enclave Melilla. Dit is ongeveer 162 kilometer ten zuidoosten van Málaga. 

De brandweer en alarmdiensten werden overspoeld met telefoontjes van gealarmeerde burgers. In Melilla raakten vijftien personen gewond als gevolg van vallende objecten. Scholen zijn hier op maandag gesloten omdat eerst alle gebouwen geëvalueerd moeten worden op veiligheid. 

Hoge gebouwen

De beving werd met name tot ver in de provincies Málaga en Granada gevoeld, maar ook in de ernaast gelegen provincies Almeria, Cádiz en Sevilla. Vooral mensen die langs de kust wonen in hoge flatgebouwen hebben het erger gevoeld dan mensen in huizen op de begane grond. In Melilla viel direct na de eerste beving de elektriciteit uit en raakte het telefoonnetwerk tijdelijk uitgeschakeld. Veel mensen in Melilla gingen de straat op na de eerste beving uit angst voor de naschokken. 

De beving vond plaats in een gebied waar altijd al een verhoogde seismische activiteit is. De grootste beving hier tot nu toe vond plaats in 2004 met een kracht van 6,5 op de Schaal van Richter.

(Op de foto is de schade in een supermarkt in Melilla te zien na de beving)

Dit vind je misschien ook leuk