Ribadesella rekent af met toeristen die klagen over landelijk ‘lawaai’

door admin
Ribadesella rekent af met toeristen die klagen over landelijk 'lawaai'

Het landelijke leven in Spanje is niet altijd vredig, maar zeker authentiek. Ribadesella heeft dagelijks om 5 uur een oorspronkelijke wekker in de vorm van hanengekraai. Overdag hoor je er koeienbellen, schapen blaten, kerkklokken slaan en ezels balken. De koeien wandelen zelfs soms door de straten hun neus achterna. 

Klagende toeristen

Ondanks dat het dorpsleven op idyllische wijze geschetst kan worden, hebben enkele toeristen de gemeente gebeld om te klagen over de balkende ezels. Anderen belden op om te waarschuwen over de uitwerpselen die de door de straten wandelende koeien achterlieten. “Vorige week hadden we een dame die ons drie tot vier keer belde over een haan die haar wekte om 5 uur ’s ochtends”, zei Ramón Canal, de burgemeester van Ribadesella. “Ze droeg ons op hier iets aan te doen”.

Ribadesella gaat over tot actie

De kleine kustplaats in Asturië heeft nu genoeg van klagende toeristen en besloot zich tot Twitter te wenden met een behoorlijk passende, scherp geformuleerde tweet getiteld ‘Waarschuwing’ en ‘Als je het lawaai niet aankunt…’ Om te vervolgen met de tekst:

‘Als je de landelijke geluiden niet aankunt, ben je wellicht niet op de juiste plek. Dus kom dan niet!

‘Hier hebben we kerkklokken die regelmatig luiden, hanen die vroeg in de ochtend kraaien en kuddes vee die in de buurt leven en soms koeienbellen dragen die ook geluid produceren,’ staat in de tweet te lezen. 

Er is ook een boodschap voor wie zich juist helemaal op zijn plek voelt in Ribadesella:

‘Als u daarentegen een van de bevoorrechten bent die het kan verdragen, zult u genieten van deze prachtige omgeving en de uitstekende producten die zijn gemaakt door onze fantastische landbouwers, veeboeren of ambachtslieden, die graag de beste selectie producten van ons land aanbieden. Geniet van Ribadesella!’

De gemeente heeft ook een poster met dezelfde tekst in de stad opgehangen. 

Het stadsbestuur kwam in actie. Een actie die desondanks voor de klagende toeristen tekort schiet en zeer waarschijnlijk minder is dan waarop ze hadden gehoopt. Het rurale leven in Spanje is wat het is, en het is er om ervaren en omarmd te worden.

Dit vind je misschien ook leuk