Werk van Picasso voor mogelijk ruim 20 miljoen euro geveild in Las Vegas

door admin
Werk van Picasso voor mogelijk ruim 20 miljoen euro geveild in Las Vegas

Het gaat om de werken Femme au béret rouge-orange, Homme et enfant en Buste d’homme.  De veiling zal op zaterdag 23 oktober live vanuit het Bellagio plaatsvinden. Het wordt de grootste en belangrijkste kunstveiling die ooit in Las Vegas heeft plaatsgevonden. Elf van Picasso’s werken waren onlangs allemaal te zien in het beroemde Picasso-restaurant van het Bellagio.

Femme au béret rouge-oranje van Picasso

De ster van de veiling, met een geschatte prijs van 20-30 miljoen dollar, is Femme au béret rouge-orange. Het is geschilderd in 1938 en is een van de laatste grote schilderijen van Marie-Thérèse, aangezien de relatie tussen haar en Picasso eind jaren dertig steeds heviger werd.

Naast het opvallende portret hangen twee monumentale doeken uit 1969. Een van Picasso’s grootste schilderijen uit deze periode, Homme et enfant, weerspiegelt de spontane late stijl van de kunstenaar. Naar verwachting zal ook dit werk 20-30 miljoen euro opbrengen.

Aan het meer betaalbare einde van het veilingspectrum en geschat op een waarde van 50 tot 60 duizend euro staat  ‘Tête d’homme barbu’. Een uniek tweezijdig terracotta beeld gemaakt in 1956, het is 38 cm hoog.

Dit vind je misschien ook leuk