Huis verkopen in Spanje?

door admin
Huis verkopen in Spanje?

Natuurlijk is ‘je gedegen voorbereiden’ ook een inkopper bij het verkopen van een eigendom in Spanje. Toch is dat in een land als Spanje extra van belang. Want zoals al genoegzaam bekend is, functioneert de onroerendgoedmarkt in Spanje heel anders dan in Nederland en België. Het beste kun je je laten begeleiden door ervaren professionals die goed thuis zijn in de Spaanse vastgoedmarkt.

Wie zijn je potentiële kopers?

Ook kennis van die markt is nodig. Wie zijn je potentiële kopers? Dit kan in belangrijke mate afhangen van de locatie waar je huis staat en van het type huis dat je hebt. De ene nationaliteit heeft voorkeur voor een appartement dichtbij de kust en een ander woont graag in een modern uitziende woning met veel lichtinval en weer een andere groep heeft graag veel buitenruimte in de vorm van terras, patio of tuin.

Waar vind je de potentiële kopers?

Als je al weet waar je potentiële kopers vandaan komen, moet je ook weten waar je die kunt vinden. Staat je woning bijvoorbeeld aan de Costa del Sol in Zuid-Spanje dan kun je feitelijk tientallen nationaliteiten tot je doelgroep rekenen. Het je enkel richten op Nederlanders en Vlamingen zou je doelgroep flink verkleinen. Zeker nu ook onder Spanjaarden bijvoorbeeld een run is ontstaan op huizen met meer buitenruimte na de verschillende lockdowns.

Hoe bereik je de potentiële kopers?

Heb je eenmaal een beeld van die kopers, dan wil je weten hoe je die kunt bereiken. Eenvoudigweg een bord ‘Se vende’ aan je woning hangen volstaat helaas niet. Bovendien moet je nog de vraagprijs vaststellen die moet aansluiten op de huidige markt en die niet enkel is gebaseerd op hoeveel je ooit voor je eigen woning hebt betaald.

Kies voor begeleiding van een professional

Om antwoord te krijgen op deze vragen en er zeker van te zijn dat je geen zaken over het hoofd ziet die je veel geld kunnen kosten, is het inschakelen van een goede verkoopmakelaar met ervaring in het gebied waar jouw woning staat onontbeerlijk en ook echt in je eigen belang. Die helpt je op basis van zijn kennis, ervaring en professionaliteit je woning in Spanje zo goed mogelijk aan te bieden via de juiste kanalen en er zo snel mogelijk kopers voor te vinden. En dat niet alleen, die biedt ook nog hulp bij het hele proces van bezichtigingen en het verzorgen van de benodigde documenten.

Villa Nova Real Estate

Aan de Costa del Sol is Villa Nova Real Estate zo’n gespecialiseerde Nederlandstalige verkoopmakelaar om uw huis, finca, villa, appartement of geschakelde woning te verkopen. Dit bedrijf stelt het belang van de klant voorop en gaat verder waar veel andere vastgoedbedrijven ophouden. Uw woning wordt herhaaldelijk via verschillende kanalen bij kopers onder de aandacht gebracht totdat er interesse wordt getoond. Voorts onderhandelt Villa Nova Real Estate zo gewenst in uw plaats over de beste prijs en bijkomende condities.

Eigenaar en oprichter Willem Bruins is al meer dan 15 jaar actief in Andalusië en aan de Costa del Sol. Samen met zijn collega’s stond hij al vele klanten, kopers en verkopers afkomstig uit Nederland, België en andere Europese landen met veel plezier bij, zowel in het aankoop- als verkoopproces.

Villa Nova Real Estate zet dus veel extra stappen om uw woning onder de aandacht te brengen;

  • Neemt deel aan huizenbeurzen over de grens
  • Is aangesloten bij professioneel Spaans makelaarsnetwerk
  • Heeft uitgebreid netwerk van potentiële kopers
  • Maakt een professionele photoshoot van uw vastgoed
  • Zet on- en offline marketing in
  • Spreekt duidelijke taal zonder poespas en is betrouwbaar en transparant
  • Geeft tips voor een optimale presentatie van uw woning bij bezichtigingen
  • Helpt bij alle papierwerk

Dit vind je misschien ook leuk