Ruil tijd in je tweede huis in voor luxe vakanties op unieke locaties

door admin
Ruil tijd in je tweede huis in voor luxe vakanties op unieke locaties

Ja, dat kan zeker! Stel de tijd dat je vakantiehuis leegstaat ter beschikking aan een THIRDHOME member, verblijf zelf in een luxe vakantie villa en bespaar duizenden euro’s per jaar voor accommodatie! Hoe je op een andere, zeer inspirerende manier van je vakantiehuis, tweede of derde woning kunt profiteren, daarover vertellen Ivo Haagen en Charo van Hulst. Zij werken voor THIRDHOME International dat kantoor houdt in Marbella. Ivo is vicepresident en Charo is verantwoordelijk voor Partnership Engagement.

Wat is THIRDHOME?

THIRDHOME is ‘s werelds grootste privé-reisclub voor eigenaren van luxe tweede huizen. De huiseigenaren stellen tijd in hun tweede (of derde, vierde, vijfde…) woning beschikbaar in ruil voor reistegoeden. Deze reistegoeden, ‘Keys’, kunnen zij vervolgens geheel naar eigen keuze besteden in de woningen van andere leden van THIRDHOME.

En de plekken waar die woningen staan zijn eindeloos en divers. Een nieuwe en high end manier van home swapping dus. Laat de voorpret maar vast beginnen! De club heeft inmiddels al meer dan 14.000 eigendommen op 1.700 bestemmingen in 100 landen!

Al die villa’s, landgoederen, kasteeltjes, penthouses, herenhuizen en zelfs megajachten worden bereikbaar voor je als je je aansluit bij THIRDHOME en tijd in jouw tweede woning, waar die ook ter wereld staat, beschikbaar stelt aan andere leden. 

Wat maakt THIRDHOME anders dan andere huizenruil of reisclubs?

Via THIRDHOME kun je de wereld rondreizen en verblijven in luxe accommodaties zonder de dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse huurtarieven te hoeven betalen. Ivo legt uit dat je in plaats daarvan een administratieve fee betaalt die varieert van 495 tot 1.395 dollar voor een hele week. “Zo bespaar je eenvoudig (tien)duizenden euro’s en het mooie is dat je nooit meer dezelfde plaats twee keer hoeft te bezoeken. Bovendien heb je de keuze uit spectaculaire bestemmingen over de hele wereld”, zegt Ivo, duidelijk enthousiast over het unieke concept dat hij vertegenwoordigt.

Welke bestemmingen kun je ruilen voor tijd in je tweede huis?

Als lid van THIRDHOME kun je de wereld rond door honderd landen. Van het Amerikaanse continent, via Europa, het Midden-Oosten, Australië en Azië tot kleine privé-eilanden in de Pacific. Van beschut gelegen villa’s, grote landhuizen, luxe penthouses op toplocaties in de grote steden tot complete kastelen of zelfs megajachten.

En qua locaties kun je helemaal je fantasie laten gaan, verduidelijkt Charo: “denk aan privé-eilanden voor de kust van Belize of naast Bora Bora, aan ideaal gelegen chalets midden in een mooi Zwitsers skigebied, een penthouse in het centrum van Londen of New York, charmante villa’s op 5-sterrenresorts of prachtige landgoederen in een tropische omgeving op Bali.”  

Wat is het financiële voordeel om je aan te melden?

En of die keuze nog niet aantrekkelijk genoeg is om je aan te melden, wijst Ivo op het feit dat mensen gemiddeld 90 procent kunnen besparen op het reguliere tarief tijdens hun vakantie in de woningen van leden van THIRDHOME. Dat is toch ook voor hen, doorgaans zeer vermogend, interessant.

“We hebben recent een onderzoek gedaan onder onze leden en onder andere gevraagd waarom ze meedoen. Daar kwam echt naar boven dat het eigenlijk een spotgoedkope manier is om op luxe locaties vakantie te vieren. We dachten zelf dat het de leden vooral zou gaan om de exclusieve locaties, maar het financiële aspect blijkt nog altijd heel belangrijk te zijn. Mensen in dat segment gaan soms zes à zeven keer per jaar op vakantie en als ze dan niet op geld letten, kan het wel in de papieren lopen”, zeg Ivo.

Waar moet je aan voldoen om je bij THIRDHOME te kunnen aansluiten?

Omdat het bij THIRDHOME duidelijk gaat om woningen in een hoger segment is het handig te weten wat de bodemvoorwaarden zijn om met je tweede woning lid te kunnen worden. Ivo zegt dat veel leden meer dan één huis inbrengen of zelfs meedoen met hun “fractional ownership” in luxeresorts of high end residence-clubs.

“De minimale waarde van je woning moet rond de 5 ton liggen. Dat bedrag is wel enigszins flexibel omdat je die grens op toplocaties zoals Londen, Amsterdam of Parijs nogal snel bereikt”, legt Ivo uit. Dan zou een appartement op een tussenverdieping in een willekeurige wijk al voldoende kunnen zijn. “We zoeken wel naar bepaalde typen vastgoed. Los van de prijs dient het ook op een degelijke locatie staan en moet de inrichting van een voldoende niveau zijn.”

Charo verduidelijkt dat aspirant-leden tijdens de aanmeldingsprocedure moeten aangeven hoeveel kamers hun woning heeft, wat de oppervlakte is, of er al dan niet een tuin is, een terras of een balkon. “Mensen sturen bovendien foto’s en op basis van al die informatie bepalen we of ze bij de club passen of niet.”

Andersom geldt hetzelfde, vervolgt Ivo. In sommige Aziatische landen zoals Indonesië of de Filipijnen heb je al voor 3 à 4 ton prachtige  villa’s op spectaculaire locaties”.

Wie zijn de leden van THIRDHOME?

Charo heeft vanuit haar functie intensief contact met de leden en weet bij uitstek hoe de doelgroep die THIRDHOME bedient eruit ziet. Volgens Charo zijn THIRDHOME-leden kritisch en toch avontuurlijk. “Ze zijn op zoek naar nieuwe plekken, houden van ontdekkingen doen of willen hun favoriete bestemmingen nog memorabeler maken door er in een unieke woning te verblijven.

Tussen de leden zitten bijvoorbeeld veel piloten, digital nomads en andere mensen die niet gebonden zijn aan een vaste locatie en overal naartoe kunnen reizen”. Charo vervolgt: “Onze leden hebben in de regel geen bucketlist meer, want zijn over het algemeen zeer welgesteld en bezitten bijvoorbeeld huizen met personeel op privé-eilanden in bijvoorbeeld Belize of bij Bora Bora. Dat is natuurlijk heel spectaculair.

Ook geweldig is een zeer privé gelegen kasteeltje in Argentinië, waar een gezin uit Amsterdam met een woning op de Prinsengracht elk jaar terug komt en zich voor twee weken opsluit. Ze laten er eten komen of bestellen een chef kok. De kinderen vinden het geweldig”. 

Hoe worden leden gescreend?

De woningen in het bestand van THIRDHOME hebben een gemiddelde waarde van 2,4 miljoen euro. Dan wil je vanzelfsprekend dat de mensen die er vakantie in komen vieren er netjes mee omgaan. “Die kans is veel groter als leden van THIRDHOME in je woning verblijven dan wanneer je deze via verhuurplatforms zoals Airbnb verhuurt”, aldus Charo.

Volgens haar worden de leden en hun woningen gedurende hun lidmaatschap gevolgd. “De gast geeft een review van de host en de host recenseert de gast. Die informatie is intern. Wordt iets rond het lid, het gedrag of de staat van zijn woning negatief geëvalueerd dan gaan we een gesprek aan. Gebeuren dingen meerdere keren dan kunnen wij het lidmaatschap eenzijdig opzeggen en verdwijnt het lid uit de club.”

Wat is de impact van corona geweest?

Natuurlijk heeft ook THIRDHOME veel gemerkt van de coronapandemie. Door de reisbeperkingen viel er weinig internationaal te reizen. Ivo: “Mensen hebben twee jaar stilgezeten, maar nu is het aantal boekingen en reserveringen bij ons extreem hoog. In januari draaiden we onze beste maand ooit sinds de oprichting van het bedrijf.”

Hij legt uit dat mensen in de afgelopen twee jaar bovendien meer zijn gaan nadenken van ‘goh, wat heb ik nou eigenlijk. Ik heb wel ergens een tweede huis, maar gebruik ik dat wel optimaal?’ “Bovendien hebben ze meer behoefte aan privacy dan voorheen”.

Huren in het hoogseizoen

Omdat het beschikbare aantal eigendommen veel lager ligt in het hoogseizoen en tijdens andere vakantieperiodes zoals Kerst en Pasen is THIRDHOME begonnen met de tak ‘Rentals’. “Als onze leden naar Sardinië willen reizen in de zomer en er geen beschikbaarheid is in onze exchange, willen we ze toch iets aanbieden. Zo is ‘Rentals’ ontstaan en kunnen leden bij ons ook een vakantiehuis huren,” legt Ivo uit.

“We hebben ongeveer duizend eigendommen in de verhuur en dat aantal groeit met de dag. Op dit moment gaat het om een klassieke verhuur met high end woningen van onze leden én die van partnerbedrijven. Die bieden we aan met korting aan onze leden en partners. Zo kunnen mensen toch in het hoogseizoen op hun manier op vakantie.”

Avontuurlijke reizen

Om actieve en avontuurlijke leden die heel veel affiniteit hebben met reizen te faciliteren is THIRDHOME begonnen met de tak ‘Adventures’. Dat zijn volledig georganiseerde, luxe reizen voor kleine groepen die worden samengesteld door de reisafdeling met de club. Hierin werkt THIRDHOME samen met wereldwijde voorkeurspartners. Leden kunnen dan unieke reizen maken met gelijkgestemde clubleden.

“Zo hebben we een rondreis gedaan door Marokko, gorilla’s bezocht in Rwanda en tours gemaakt over Malta en Sicilië. Met de kleindochter van Ernest Hemingway volgden we op Cuba de voetsporen van deze beroemde schrijver en we hebben gedoken in Australië met een team van Jacques Cousteau”, licht Charo toe.

Nu lid worden van de THIRDHOME community en gelijk 10.000 dollar voordeel krijgen?

Besef je na het lezen van dit artikel dat ook jij je vakantiehuis – waar ook ter wereld – veel beter kunt benutten dan dat je tot nu toe hebt gedaan? Sluit je dan aan bij THIRDHOME en ontdek hoe je alleen al door mee te doen met je tweede huis liefst 10.000 dollar voordeel kunt behalen! Wil je eerst meer weten, neem dan contact op met Charo van Hulst.  

Bekijk ook: Beleef de mooiste plekken op aarde dankzij je tweede huis in Spanje

Dit vind je misschien ook leuk