Marbella 4Days Walking viert vijfde verjaardag

door admin
Marbella 4Days Walking viert vijfde verjaardag

Tijdens dit jaarlijkse evenement gaan deelnemers de uitdaging aan om gedurende vier dagen de wandelroutes van 20 of 30 kilometer per dag te lopen. Men kan ook kiezen om slechts één of twee dagen mee te wandelen. De routes lopen door Marbella zelf, langs het strand en door het achterland. Zo krijgen de wandelaars de mogelijkheid om deze veelzijdige kustplaats en haar omgeving te leren kennen. Tijdens het wandelen ontmoeten ze nieuwe mensen van diverse nationaliteiten. Ze hebben tevens de mogelijkheid deel te nemen aan leuke en sociale activiteiten die allemaal inmiddels een vast onderdeel vormen van dit grootse wandelevenement in Zuid-Spanje.

Kinderroutes

Om het evenement ook toegankelijk te maken voor kinderen, residenten en andere bezoekers, zijn er speciale routes van zes kilometer uitgezet op zaterdag 10 en zondag 11 oktober.

Gladiool

Wie de hele uitdaging aangaat van het lopen van 80 kilometer in vier dagen wordt beloond met een medaille aan het einde van het evenement. Eerst zullen zij hiervoor als laatste gedeelte van de route de Via Gladiola door wandelen en op de vierde dag ontvangen de diehards daar, net zoals voorgaande jaren een echte gladiool. Dit is afgekeken van het bijna wereldberoemde voorbeeld die de Nijmeegse Vierdaagse vormt voor haar evenknie in Spanje.

Vorige edities

De eerste editie van de Vierdaagse in Marbella werd in 2011 gehouden met 658 deelnemers. Dit aantal werd een jaar later verdubbeld tot 1.552 wandelaars. In 2013 liepen 1.932 mensen mee en vorig jaar steeg dat aantal tot boven de 2.000, met 19 nationaliteiten die uit heel Europa en daarbuiten naar Marbella kwamen om deel te nemen. Deze jubileum-editie verwacht men de 2.500 deelnemers te halen door het aanmoedigen van residenten in Marbella en in andere plaatsen aan de Costa del Sol om ook eens een keer mee te doen.  

Start en finish

Start en finish zijn dagelijks op Las Terrazas del Puerto Deportivo in het centrum van Marbella aan de boulevard. Elke dag is daar ook entertainment met live muziek, hapjes en drankjes, stands en een levendige sfeer van 12 tot 17 uur. Ook iedereen die niet meeloopt en slechts aanmoedigt is welkom om mee te delen in de feestvreugde.

Inschrijven

Deelnemers kunnen zich inschrijven via www.marbella4dayswalking.com voor 40 euro voor 4 dagen of voor 12,50 per losse dag. Kinderen kunnen de korte routes lopen voor slechts 2,50 euro. De begeleidende volwassenen lopen dan gratis mee.

Dit vind je misschien ook leuk