10 redenen waarom Spanje een ideaal land is om te overwinteren

door admin
10 redenen waarom Spanje een ideaal land is om te overwinteren

Spanje is een van de topbestemmingen voor overwinteraars. Omdat het land al decennialang een van de eerste keuzes is voor massa’s toeristen die er hun zomervakantie doorbrengen, zijn de faciliteiten buitengewoon te noemen. Langs alle kusten is een uitgebreid aanbod van appartementen met eigenaren die ook graag in de winter hun woning verhuurd zien. Maar wat maakt Spanje nu zo aantrekkelijk voor overwinteraars? Hier zijn 10 redenen.

1. Aangenaam klimaat

Spanje staat bekend om zijn zonnige klimaat, zelfs in de winter. Terwijl het in Noord-Europa guur en koud kan zijn, bieden Spaanse steden aan de Middellandse Zeekust, zoals Malaga en Alicante milde temperaturen en veel zonuren. 

2. Voordelige levenskosten

De kosten voor levensonderhoud zijn in Spanje over het algemeen lager dan in veel Noord-Europese landen. Dit maakt het aantrekkelijker om langere tijd te verblijven zonder een gat in je budget te slaan.Lees ook: Overwinteren in Spanje om te besparen op energiekosten?

3. Rijke cultuur en geschiedenis

De wintermaanden zijn perfect om de rijke Spaanse cultuur te ontdekken. Of je nu houdt van het bezoeken van monumenten, archeologische sites of musea, er is altijd wel iets te doen of te zien. Veel activiteiten zijn niet te doen als ’s zomers het kwik boven de 35 graden stijgt. Zelfs in de koudste maanden januari en februari kan de temperatuur met zonnig weer overdag snel oplopen tot een heerlijke 23 graden.

4. Heerlijke keuken

Van warme churros met chocola in de ochtend, hartige paella als lunch en gevarieerde tapas als avondmaal, de Spaanse keuken biedt comfort food dat ideaal is voor de winter. Ook zijn er talloze wijn- en tapasbars waar je kunt genieten van lokale specialiteiten. Uiteten gaan of een drankje drinken op een terras is nog steeds relatief vriendelijk geprijsd ten opzichte van Noord-Europese landen. Mijd dan wel de vaak duurdere, toeristische locaties en kies voor authentieke gelegenheden waar de Spanjaarden zelf ook graag komen.

Lees ook: Deze Spaanse stad bij drie beste ter wereld om te wonen na je 60e

5. Natuur en outdooractiviteiten

Het klimaat maakt het mogelijk om ook in de winter te genieten van outdoor activiteiten. Of het nu wandelen in Andalusië is, fietsen aan de Costa Blanca of skiën in de Pyreneeën, er is voor ieder wat wils.

6. Goede gezondheidszorg

Spanje heeft een van de beste gezondheidszorgsystemen van Europa. Vooral voor ouderen is dit een groot pluspunt, omdat men er van goede medische zorg verzekerd is. Controleer wel voor je gaat de polisvoorwaarden van je verzekering of sluit een goede reisverzekering af met medische dekking. Dan kom je algauw in aanmerking voor behandeling in een privékliniek of -ziekenhuis, waar de zorg over het algemeen van uitstekend niveau is. Ook de staatsziekenhuizen bieden goede zorg, al moet je daar vaak wel veel langer op wachten.

7. Goede bereikbaarheid

Met talloze directe vluchten, uitstekende verbindingen over de weg en per spoor is Spanje makkelijk bereikbaar. Dit maakt het eenvoudig om last-minute te besluiten de winterzon op te zoeken. Of je kunt zo nodig snel terug naar Nederland of België. Luchthavens als die van Alicante, Malaga, Palma de Mallorca en Barcelona bieden talloze dagelijkse vluchten naar Schiphol, Eindhoven en Rotterdam in Nederland en naar diverse vliegvelden in België.

8. Tal van accommodatiemogelijkheden

We noemden het al in de inleiding: Spanje biedt een zeer breed scala aan verblijfsopties die aan alle behoeften voldoen. Of je nu op zoek bent naar een luxe resort, een villa met veel privacy of een knus appartement aan de kust, het kan allemaal. Makelaars die hun dienstverlening aan Nederlandstaligen aanbieden, zoals Casa Las Dunas bieden speciale overwinter-tarieven aan voor de appartementen die zij in de wintermaanden verhuren. 

9. Bruisend nachtleven en entertainment

Zelfs in de winter stoppen steden als Barcelona en Madrid niet met feesten. Je vindt er een scala aan bars, clubs en culturele evenementen die je winter opfleuren. In andere plaatsen worden oogstfeesten of naamdagen van heiligen gevierd. Geen land is zo bekend om zijn ‘fiesta’-cultuur als Spanje.

10. Gastvrije bevolking

De gastvrijheid van de lokale bevolking is de kers op de taart. Over het algemeen zijn Spanjaarden erg vriendelijk. Dat hun sociale leven grotendeels buitenshuis plaatsvindt op terrassen en in de plaatselijke bar biedt daarin nog een extra dimensie. Het enige moment waarop je weinig mensen op straat ziet in Spanje, is als het regent. En dat gebeurt zo weinig dat ze je overwintering tot een warme en gezellige ervaring kunnen maken.

Lees ook: Waarom overwinteren in Spanje?

Dit vind je misschien ook leuk