15 Personen gearresteerd in grote drugszaak aan de Costa Blanca

door admin
15 Personen gearresteerd in grote drugszaak aan de Costa Blanca

Zij worden allen verdacht van betrokkenheid bij deze groep. De gearresteerden variëren in leeftijd van 22 tot 69 jaar en hebben zowel Spaanse als Zuid-Amerikaanse achtergronden. De groep zou op grote schaal marihuana hebben geteeld in ogenschijnlijk verlaten panden. Daar zorgden ze ook zorgden voor de verwerking, transformatie en opslag van de drugs voor transport naar andere delen van het land.

Vijf huiszoekingen

De actie werd uitgevoerd door agenten van de Drugseenheid van de UDyCO en de Preventie en Reactie Eenheid van het Nationale Politiebureau in Benidorm. Ze voerden vijf huiszoekingen uit in verschillende woningen in Benidorm, Finestrat en Polop, en namen in totaal 1.441 volgroeide planten, 90,5 kg geoogste marihuana, 13 kg marihuanaschroot en benodigdheden voor de oogst, droging en behandeling in beslag, evenals 4 voertuigen en een 9mm handvuurwapen. De geschatte straatwaarde van de drugs zou bijna een miljoen euro kunnen bedragen.

Diefstal van elektriciteit

Daarnaast wordt de groep beschuldigd van diefstal van elektriciteit van het gemeenschappelijke netwerk, met frauduleuze rekeningen ter waarde van tussen de 15.000 en 40.000 euro.

De politie beschuldigt de gearresteerden van drugshandel, lidmaatschap van een criminele organisatie, elektriciteitsfraude, illegaal wapenbezit en illegale bewoning van panden. De rechtbank van Benidorm heeft bevolen dat de leiders van de groep in hechtenis worden genomen.

Grootschalige productie illegale stoffen

Bij de huiszoekingen troffen de agenten ook een industriële persmachine aan, die door de leden van de criminele groep werd gebruikt om amfetaminepillen of -tabletten te persen. Op het moment van de vondst werd bijna 100 gram amfetaminepoeder aangetroffen, klaar voor het persen, en er werden ook sporen van recente amfetaminen gevonden in de matrijzen en lettertypes die door de persmachine werden gebruikt.

De politie geeft aan dat dit soort gespecialiseerde machines over het algemeen worden gevonden in laboratoria waar op grote schaal zeer schadelijke illegale stoffen worden geproduceerd.

Dit vind je misschien ook leuk