3x tips voor een heerlijke zomervakantie in Spanje!

door admin
vakantie

Spanje is de perfecte bestemming voor een heerlijke zomervakantie. Geniet aan een van de vele zonnige stranden, in de natuur of juist in een van de bruisende Spaanse steden.

Je kunt op veel verschillende plekken in Spanje genieten van een heerlijke vakantie. Hieronder vind je tips voor een aantal bestemmingen die je zeker kunt overwegen.

Andalusië

De provincie Andalusië is een ideale vakantiebestemming voor als je wilt genieten van een zonnige vakantie aan de Costa del Sol of het binnenland van deze regio. Als je van steden houdt kan een bezoek aan de stad Málaga natuurlijk niet ontbreken. Lees hier wat te doen in Málaga. Ook de stad Sevilla is een aanrader voor steden- en cultuurliefhebbers. De ‘witte’ dorpen van Andalusië, zoals Ronda en Frigiliana zijn ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Hier lijkt het net alsof de tijd heeft stilgestaan en krijg je een goed beeld van de authentieke Spaanse cultuur. Ook kun je op vele plekken in Andalusië genieten aan het strand. De stranden bij Cadiz, Huelva en van Almería zijn heerlijk om een aantal dagen tot rust te komen aan het strand. Je merkt het, in Andalusië is er genoeg te beleven en te zien!

De Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden zijn ook heerlijke eilanden om te verblijven in de zomervakantie. De Canarische Eilanden zijn erg divers en daarom kun je er ook goed eilandhoppen. Geniet aan een van de vele mooie stranden, zoals bijvoorbeeld Playa de las Teresitas op Tenerife en Playa de las Canteras op Gran Canaria. Verder kun je op de Canarische Eilanden ook genieten van prachtige natuur. Kijk je ogen uit bij de vulkanische landschappen in het Nationaal Park Timanfaya op Lanzarote. Op het eiland La Gomera kun je genieten van een actieve wandeling door de bossen van het Garajonay National Park. Verder kun je op de Canarische eilanden ook bruisende steden bezoeken zoals Las Palmas op Gran Canaria en Santa Cruz de Tenerife op Tenerife. Kortom, ook de Canarische Eilanden kunnen op je lijstje met bestemmingen!

Baskenland

Het noorden van Spanje komt ook steeds meer in trek bij toeristen. En dat is niet voor niets. In het Baskenland kun je bijvoorbeeld genieten van prachtige landschappen en van de unieke traditionele cultuur die er nog heerst. Als je naar Baskenland reist, kan een bezoek aan de stad San Sebastián natuurlijk niet ontbreken. Deze stad wordt ook wel de culinaire hoofdstad van Spanje genoemd. Hier kun je namelijk genieten van de zogenoemde ‘pintxos’, wat Spaanse tapas zijn. De ruige kustlijn en de mooie grote stranden zijn ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Deze kust is ideaal voor surfers, die zich hier uit kunnen leven op de hoge golven van de zee. Ook het binnenland is prachtig met alle glooiende groene heuvels en bergen. Baskenland is zeker ook een optie om in de gaten te houden dus!

Of je nu van het strand, de stad of de natuur houdt; in Spanje kun je op meerdere plekken genieten van een heerlijke diverse vakantie. Kies een mooie bestemming en je reis kan beginnen!

Dit vind je misschien ook leuk