Regioparlement Valencia luidt noodklok en haalt ruim 490 ton vlees terug

door admin
Regioparlement Valencia luidt noodklok en haalt ruim 490 ton vlees terug

De Gezondheidsraad heeft, via de Rijksdienst voor Volksgezondheid, voor 490,6 ton aan vleesproducten uit de winkels laten halen. Het gaat hierbij voornamelijk om Spaanse hammen en om chorizo-, salami- en salchicónworsten. Ook moeten vijf bedrijven in de regio Valencia met onmiddellijke ingang hun activiteiten stopzetten. De Raad kan niet met zekerheid zeggen of dit devies alleen binnen Valencia van toepassing blijft of dat dit ook gaat gelden voor andere autonome regio’s.

Acht merken bekend

De merken waarvan de Gezondheidsraad producten heeft laten terughalen zijn Jamón Bodega Alto de Aitana, Jamón Bodega Sierra Gorda, Aire de Mariola, Serranía de Ameta, El Galán, Jamones Croval, Don Enrique en Oro la Ermita. De Gezondheidsraad roept consumenten op om te controleren of ze vleesproducten van deze merken hebben gekocht. Als dat het geval is, is het devies om ze niet te consumeren.

Het begon in Alzira

Vorige week maandag werd in Alzira (Valencia) honderd ton aan vleesproducten onderschept toen bekend werd dat dit vlees geproduceerd werd door een illegaal vleesverwerkingsbedrijf. Vervolgens hebben nieuwe inspecties plaatsgevonden waardoor twee andere bedrijven in Alzira en een in Bocairent, Cheste en Real de Montroy worden verdacht van het produceren van vlees dat niet aan de richtlijnen van de Gezondheidsraad voldoet.

Family Cash

Volgens een bericht van het Valenciaanse regioparlement is er van de 490,6 ton aan vlees meer dan 4.300 kilo worst en 363 stuks ham uit de supermarkten van Family Cash gehaald.

Kuups

De Kuups-keten heeft actief meegewerkt om het vlees uit de schappen van hun winkels te halen. Het ging bij deze keten om 20.000 vleesproducten met een totaal gewicht van 7.358,25 kilo.

Samenwerking met AECOSAN

Sinds het luiden van de noodklok op 18 juni, heeft Volksgezondheid aangegeven dat ze nauw samen blijven werken met de AECOSAN, het Spaanse bureau voor voeding en voedselveiligheid dat onderdeel is van het Ministerie van Volksgezondheid in Spanje.

Dit vind je misschien ook leuk