Madrid kan eerste Europese stad worden die lage emissiezones schrapt

door admin
Madrid kan eerste Europese stad worden die lage emissiezones schrapt

Die werden de afgelopen jaren ingesteld door de linkse burgemeester Manuela Carmena. Díaz Ayuso ziet verkeersopstoppingen om 3 uur ’s nachts als een onderdeel van de culturele identiteit van haar stad. De nachtelijke verkeerschaos maakt de stad in haar ogen speciaal en daarom pleit ze ervoor het project dat bekendstaat als Madrid Central te schrappen. Dit plan van de voormalige burgemeester heeft de stedelijke vervuiling enorm verminderd.

José Luis Martínez-Almeida van eveneens de Partido Popular wordt zeer waarschijnlijk de nieuwe burgemeester van de stad. Hij pleitte er in zijn campagne voor als eerste ‘Madrid Central aan te pakken’. ‘Dat was een van de pilaren van onze campagne’. De PP wil in plaats daarvan prioriteit geven aan het schoonhouden van de straten en het behoud ervan. 

Het schrappen van het Madrid Central-plan zou de eerste keer betekenen dat een Europese stad maatregelen voor een beter milieu wat luchtvervuiling betreft terugdraait.  

De algemeen secretaris van de extreemrechtse partij Vox en de vermoedelijke coalitiepartner van de PP, Javier Ortega Smith zei al: ‘Vanaf morgen is Madrid Central voorbij’. 

Naar schatting overlijden jaarlijks 30.000 mensen in Spanje als gevolg van luchtvervuiling volgens het Europese Milieu Agentschap.

Dit vind je misschien ook leuk