Commandant en student AGA omgekomen tijdens instructievlucht bij Murcia

door admin
Commandant en student AGA omgekomen tijdens instructievlucht bij Murcia

De vijftigjarige commandant Daniel Melero Ordóñez en de twintigjarige derdejaarsstudente Rosa Almirón Otero vlogen in een vliegtuig van de Academia General del Aire (AGA). Tijdens de vlucht liet de commandant weten dat de motor ermee ophield en zette hij de noodprocedure in om te landen op La Manga.

Het vliegtuig heeft slechts een motor en beschikt niet over schietstoelen. De twee inzittenden hadden doordat ze nog zo laag vlogen geen kans om tijdig uit het vliegtuig te komen. Het vliegtuig stortte in het water bij de Club Naútico Santiago de la Ribera. Diverse reddingsteams konden niets meer betekenen voor de twee inzittenden en hebben reeds de lichamen geborgen.

Dit is het tweede ongeluk van de AGA in een maand tijd. Afgelopen 26 augustus kwam commandant Francisco Marín Núñez om het leven bij een vliegtuigongeluk. Vooralsnog lijkt er geen verband te bestaan tussen beide ongelukken met dodelijke afloop.

Verschillende politici als Pedro Sánchez, Pablo Casado en Albert Rivero betuigden via Twitter hun medeleven aan de twee omgekomen militairen. Margarita Robles, demissionair Minister van Defensie, liet weten dat dit het risico is van het beroep dat hoog aanzien geniet maar dat deze gebeurtenis de pijn niet wegneemt voor alle nabestaanden. De gemeenteraad van San Javier heeft een sluiting van de stranden en een dag van rouw aangekondigd.

Dit vind je misschien ook leuk