Eerste besmetting met Coronavirus in Spanje bevestigd

door admin
Eerste besmetting met Coronavirus in Spanje bevestigd

De besmetting werd vrijdagavond gemeld door het Spaanse nationale centrum voor microbiologie (CNM). Het is de eerste besmetting in Spanje van het virus dat wereldwijd, maar met name in China, al aan 259 mensen het leven heeft gekost en inmiddels al 11.000 mensen heeft besmet. 

Volgens het CNM gaat het om een van vijf monsters die het heeft ontvangen vanaf La Gomera. Hier werd het protocol geactiveerd door het Spaanse ministerie van Volksgezondheid nadat bekend werd dat twee Duitse toeristen op het eiland waren die in Duitsland in contact zijn geweest met een patiënt bij wie het virus al was gediagnosticeerd. Meteen zijn ook drie andere personen met wie de twee Duitsers op het eiland in aanraking zijn geweest onderzocht.  

Tot nu toe heeft het CNM in Spanje 12 monsters geanalyseerd, buiten de vijf afkomstig van de Canarische Eilanden. Deze bleken alle negatief. Het feit dat er nu in Spanje iemand besmet is met het Coronavirus betekent niet dat er alarm geslagen hoeft te worden, zo citeert de krant El País het ministerie van Volksgezondheid. Het risico dat er in Spanje een epidemie ontstaat is nog steeds zeer laag.

Buiten China zijn er besmettingen geconstateerd in Taiwan, Maleisië, Singapur, Zuid-Korea, Japan, Vietnam, Nepal, Sri Lanka, Cambodja, Verenigde Arabische Emiraten, Fillipijnen, India, Australië, Estados Unidos, Canada, Frankrijk, Finland, Duitsland, Italië en nu ook in Spanje.

Dit vind je misschien ook leuk