MWC Barcelona 2020 gaat door ondanks afzeggingen vanwege coronavirus

door admin
MWC Barcelona 2020 gaat door ondanks afzeggingen vanwege coronavirus

Het MWC Barcelona 2020 stond een paar dagen lang op losse schroeven. Grote internationale bedrijven hebben de afgelopen dagen laten weten niet mee te doen uit angst voor het Coronavirus. De organisatoren van het MWC en betrokken overheidsbesturen hebben de afgelopen dagen gepleit om het evenement toch door te laten gaan. Hun pleidooi bleek succesvol. Er werd gesproken over het verplaatsen van het evenement, maar de meerderheid van de organisatoren was het erover eens dat er in Catalonië geen gevallen van het Coronavirus zijn en dat daarom het MWC gewoon door kan gaan op de geplande data.

Wat is het Mobile World Congress?

Het MWC is ’s werelds grootste tentoonstelling van de technologische industrie en tijdens dit evenement komen vooraanstaande voorzitters van mobiele operatoren, verkopers en contenteigenaren samen. Producenten van mobiele telefoons gebruiken het evenement om nieuwe toestellen en technologische ontwikkelingen te lanceren. Het MWC wordt sinds 1987 gehouden in Londen, Madrid, Cannes en sinds 2007 in de Fira de Barcelona, het handelscomplex van de Catalaanse hoofdstad in L’Hospitalet de Llobregat.

Welke bedrijven hebben afgezegd?

Sony, NTT DoCoMo, LG, Gigaset, UMIdigi, Ericsson, Nvidia en Amazon zijn namen van grote bedrijven die de afgelopen dagen hun deelname aan het MWC Barcelona 2020 hebben afgezegd. Afzegging van deze grote bedrijven zal tot lege ruimtes leiden in het handelscomplex aangezien deze bedrijven ongeveer 10 procent van de beschikbare ruimte in beslag zouden nemen. De organisatie is zich ervan bewust dat het waarschijnlijk niet bij deze acht bedrijven zal blijven die zich hebben teruggetrokken.

Dit jaar zou Sony tijdens het MWC zijn nieuwste Xperia presenteren in Barcelona. Sony laat deze kans echter niet volledig aan zich voorbij gaan. Sony-fans en de pers kunnen de lancering van de nieuwste Xperia via het Youtube-kanaal van de Japanse gigant volgen. Een ander groot Japans bedrijf, NTT DoCoMo, was van plan om hun visie en vooruitgang op 5G te presenteren. Ook dit bedrijf gaf aan niet aanwezig te zijn om de veiligheid van bezoekers, partners en medewerkers te beschermen.

Preventieve maatregelen tegen Coronavirus

Andere grote bedrijven zoals Xiaomi, Huawei en ZTE hebben inmiddels bevestigd dat zij wel zullen deelnemen aan het MWC. Ze maken niet alleen duidelijk dat ze er zullen zijn maar dat ze ook de strenge veiligheidsmaatregelen zullen handhaven om verspreiding van het Coronavirus zoveel mogelijk te beperken. De organisatie zal meer schoonmaakwerkzaamheden uitvoeren binnen het handelscomplex. Ook zullen stands en producten regelmatig worden gereinigd. Een aantal bedrijven heeft zijn medewerkers de afgelopen dagen in hotels in Europa ondergebracht zodat ze zo min mogelijk in aanraking komen met andere mensen en zodat ze straks het MWC kunnen bijwonen.

Dit vind je misschien ook leuk