Krokodil van 2 tot 3 meter en 250 kilo gezocht door milieupolitie in Spanje

door admin
Krokodil van 2 tot 3 meter en 250 kilo gezocht door milieupolitie in Spanje

Hij vermeed daarbij te noemen dat het om een krokodil gaat, vermoedelijk om geen paniek onder inwoners te veroorzaken. Het dier zou vrijdagmiddag door een groep jongeren en zaterdagochtend door een inwoner van Simanca en een agent van de lokale politie zijn gezien in Pesqueruela, daar waar de rivier Pisuerga uitmondt in de Duero, zo hebben bronnen bij de lokale politie gemeld aan het Spaanse persbureau Europa Press.

De zoektocht naar het reptiel is zaterdag rond 14 uur begonnen op de plek waar de twee rivieren samenkomen, volgens de Alarmcentrale 112 in Castilla y León. Volgens bronnen bij de gemeente is daar het nest van de krokodil al gevonden. De agenten krijgen hulp van een drone bij het zoeken. 

De burgemeester van Simancas, Alberto Plaza, gaf aan dat het gebied waar het dier gespot zou zijn preventief is afgezet om mogelijke toestroom van belangstellenden te voorkomen. Ondertussen blijven agenten doorzoeken. Afgezien van het nest zouden al sporen van het dier zijn aangetroffen en visresten. De krant El Norte de Castilla schrijft dat experts geloven dat het gaat om een krokodil van ongeveer 8 jaar oud, 2,5 tot 3 meter lang met een gewicht van 250 kilo, die mogelijk gevaarlijk kan zijn. 

De zoektocht gaat verder en men hoopt dat de krokodil zich snel weer laat zien, zodat het gevangen kan worden. Aan het nest zou te zien zijn dat het dier zich hier al weken zoniet maanden kan hebben opgehouden. Daarom is het volgens experts slechts een kwestie van tijd dat agenten het vinden en kunnen vangen.

De waarschuwing over de mogelijke aanwezigheid van een grote, gevaarlijke krokodil op dit punt in de provincie Valladolid is op zijn minst opmerkelijk te noemen en verraste iedereen – ook de mensen van de Alarmcentrale van Castilla y León, die gister tweette: “Bij @112cyl behandelen we allerlei soorten telefoontjes, maar die van vandaag om 14:27 uur, heeft ons erg verrast aangezien het zou gaan om een reptielensoort die in Azië, Afrika, Australië en Midden-Amerika leeft. Er zijn zoutwater- en zoetwaterkrokodillen, maar de Castiliaanse rivieren zijn logischerwijs verre van favoriet onder deze reptielen, omdat hun leefgebieden meestal worden gekenmerkt door hoge temperaturen die in de rivieren van Castillië niet voorkomen”. Men gaat er van uit dat het gaat om een krokodil die eerst als huisdier is gehouden en door iemand is achtergelaten of die ergens is ontsnapt.

Dit vind je misschien ook leuk