Langste houten voetgangersbrug van Europa geopend in Málaga

door admin
Langste houten voetgangersbrug van Europa geopend in Málaga

De brug is 270 meter lang en 3 meter breed en loopt over de rivier Guadalhorce. De ‘pasarela peatonal’ is onderdeel van de zogenaamde ‘Senda litoral’, een 120-kilometerlang pad dat de kust van Málaga volgt. Hierdoor is het nu mogelijk om 120 kilometer lang onafgebroken langs de kust te wandelen of fietsen.

Uiteindelijk wordt het kustpad in totaal 180 kilometer lang en loopt van het Castillo de la Duquesa in Manilva naar Nerja. Op dit moment is 80 procent al gereed en in gebruik genomen en de bedoeling is om de resterende 20 procent gedurende de zittingsperiode van de huidige regering af te maken.

Officiële ceremonie van regiopremier Andalusië

Gisteren werd de brug officieel geopend door de regiopremier van Andalusië, Juan Manuel Moreno, in het bijzijn van andere hoogwaardigheidsbekleders. Moreno vertelde tijdens de ceremonie dat deze brug een sociale mijlpaal is en voldoet aan het beeld dat Málaga wil uitstralen naar de rest van de wereld. “In het begin werd gezegd dat het niet mogelijk was om deze brug te bouwen vanwege de impact ervan op het milieu, maar dankzij doorzettingsvermogen en vindingrijkheid zijn we erin geslaagd,” zo vertelde de regiopremier.

Unieke samenwerking tussen gemeente Málaga en regio Andalusië

De brug is uniek in zijn soort. Meer dan 200 ton aan Scandinavisch hout en bijna 15 ton aan roestvrijstaal is gebruikt om de langste brug van Europa (in zijn soort) te maken met een budget van 1,6 miljoen euro. Het provinciebestuur van Málaga heeft de helft van de brug gefinancierd en de gemeente van Málaga nam de andere helft voor haar rekening.

Dit vind je misschien ook leuk