Europese luchtvaart eist onmiddellijk opheffen quarantaineregels en PCR-tests

door admin
Europese luchtvaart eist onmiddellijk opheffen quarantaineregels en PCR-tests

Het geringe effect van die maatregelen biedt volgens het Europese agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart (EASA) en het Europees centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) voldooende draagvlak om deze onmiddellijk af te schaffen om de bewegingsvrijheid in het luchtverkeer te herstellen. 

Luchtvaartmaatschappijen, zoals het Spaanse Iberia, sluiten zich ook bij het standpunt aan en laten in een gezamenlijke petitie weten dat de nieuwe richtlijnen aantonen dat reizigers per vliegtuig een minimale rol spelen in de verspreiding van het virus. Een veertiendaagse quarantaine heeft alleen effect wanneer iemand uit een land reist waar het coronavirus nog behoorlijk actief is naar een land waar bijna geen sprake meer is van actieve coronagevallen en het virus nagenoeg volledig onder controle is. Als reizigers vliegen tussen landen met een vergelijkbare situatie wat het coronavirus betreft is het effect van de maatregelen nihil. 

Gecoördineerde aanpak tussen EU-landen

“Een meer geharmoniseerde en gecoördineerde aanpak tussen de EU-lidstaten en het Verenigd Koninkrijk zal meer effect hebben en essentieel zijn voor het herstel van de sector”, aldus de EASA en de ECDC. De Europese luchtvaartsector is een van de zwaarst getroffen sectoren door de coronapandemie. 89 procent van het luchtverkeer in Europa is verdwenen. 

Dit vind je misschien ook leuk