Spanje wijzigt eisen voor reizigers

door admin
Spanje wijzigt eisen voor reizigers

Deze wijzigingen zijn vanaf donderdag van kracht. Per 23 november voerde de Spaanse regering enkele maatregelen door voor passagiers die per vliegtuig naar Spanje wilden reizen. Zo moesten zij een negatieve uitslag van een PCR-test kunnen overleggen die maximaal 72 uur van tevoren is afgenomen.

Nieuwe eisen voor reizen naar Spanje donderdag van kracht

De wijzigingen die de Spaanse regering doorvoert werden woensdag bekend gemaakt door minister Illa van Volksgezondheid en zijn donderdag gepubliceerd in het officiële staatsbulletin.

Negatieve test blijft verplicht, met uitzondering van jonge kinderen

De eerste wijziging is dat Spanje vanaf heden ook mensen toelaat die afkomstig zijn uit risicogebieden. Wel moeten ook deze passagiers een negatieve PCR- of TMA-testuitslag kunnen overleggen. Een TMA-test is ook een moleculaire test die nagenoeg hetzelfde werkt en even betrouwbaar als een PCR-test. De tweede wijziging die Spanje doorvoert is dat kinderen onder de 6 jaar worden vrijgesteld van de PCR-eis om Spanje in te mogen reizen. Jonge kinderen hoeven zich dus niet 72 uur van tevoren te laten testen.

Versoepelingen in document met testresultaten

Tot slot laat de regering weten dat het document, waarop volwassenen en kinderen boven de 6 jaar moeten aantonen negatief te zijn getest, niet alleen wordt geaccepteerd in het Spaans en Engels, maar nu ook in het Frans en Duits. Als het document niet in een van deze talen wordt uitgegeven, dient het te worden vertaald door een ‘officiële instantie’. Vooralsnog is zowel uit artikelen in de Spaanse media als uit de publicatie in het BOE niet duidelijk op te maken of hiermee op een beëdigde vertaling wordt gedoeld.

Dit vind je misschien ook leuk