Grootste criminele drugsorganisatie Spanje opgerold

door admin
Grootste criminele drugsorganisatie Spanje opgerold

Spaanse politie-eenheden van de Guardia Civil en van de Policía Nacional hebben een van de grootste inbeslagnames van synthetische drugs ooit gedaan in Spanje. Volgens de Guardia Civil gaat het om een belangrijke internationale drugsorganisatie die zich in Spanje bezighield met de productie en distributie van synthetische drugs. Bij de operatie op 8 januari zijn er elf verdachten opgepakt waaronder een kopstuk van de organisatie uit Nederland.

Bendeleden uit verschillende Europese landen

De opgepakte leden kwamen uit Spanje, Nederland, Roemenië, Colombia en Italië en ze opereerden vanuit Barcelona. Niet alleen in de Catalaanse hoofdstad werd hun drugslab ontmanteld, ook in Malaga en op Ibiza werden drugslaboratoria aangetroffen. De gearresteerde verdachten worden beschuldigd van drugshandel, deelname aan een criminele organisatie en illegaal wapenbezit.

Grootste synthetische drugsvangst sinds 20 jaar in Spanje

In totaal namen de Guardia Civil en de Policía Nacional 827.000 xtc-pillen, 76 kilo amfetamine, 217 liter vloeibare amfetamine, 39,5 kilo crystal meth, 2.000 doses LSD, 310 kilo hasj, 89 kilo wiet en 1,65 kilo roze cocaïne in beslag. Hiermee wordt deze vangst geschaard onder een van de grootste inbeslagnames van synthetische drugs in de geschiedenis van Spanje. Naast de inbeslagname van drugs, werden ook wapens, luxe voertuigen en 267.000 euro aan contact geld in beslag genomen.

Spaanse politie volgde criminele organisatie al een jaar

Het onderzoek naar de organisatie ging een jaar geleden van start en is op dit moment nog niet afgesloten. Vooralsnog is duidelijk dat de organisatie zorgde voor het bevoorraden van distributiepunten in Andalusië, de Balearen en Catalonië waarna de drugs naar andere landen werden geëxporteerd. De organisatie was verantwoordelijk voor een groot deel van de export van synthetische drugs naar Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

Dit vind je misschien ook leuk