Sneltests en PRC-tests aangeboden op 15 Spaanse luchthavens in vertrekhal

door admin
Sneltests en PRC-tests aangeboden op 15 Spaanse luchthavens in vertrekhal

AENA heeft voor 15 vliegvelden in Spanje een contract afgesloten voor in eerste instantie zes maanden en de mogelijkheid tot verlenging tot 31 december 2021. Hiertoe heeft de luchthavenautoriteit ruimte toegekend op de luchthavens in Spanje met de meeste internationale vliegbewegingen. Dit zijn Madrid-Barajas, Barcelona-El Prat, Málaga-Costa del Sol, Alicante-Elche, Valencia, Sevilla, Bilbao , Palma de Mallorca, Ibiza, Menorca, Tenerife Zuid, Gran Canaria, Fuerteventura, César Manrique-Lanzarote en La Palma.

Volgens Aena draagt de dienst “bij aan het vergemakkelijken van de terugkeer van toeristen” in dit gecompliceerde reisscenario dat door de pandemie is veroorzaakt. In deze klinieken kunnen verschillende soorten diagnostische tests en klinische analyses worden uitgevoerd tegen “concurrerende en adequate” prijzen.

Alleen met instapkaart test mogelijk

Zo kunnen passagiers die een negatief testresultaat moeten overleggen op de luchthaven van bestemming vlak voor hun vlucht vertrekt nog een test af laten nemen. Om toegang te krijgen tot deze klinieken is een instapkaart nodig, de toegang is namelijk beperkt is tot passagiers.
De volgende tests worden aangeboden: actieve infectie diagnostische tests (PDIA) uit te voeren voor SARS CoV2: PCR-test (RT-PCR van covid-19. Neus- en keelholte-exsudaat), snelle antilichaamtests, snelle antigeendetectietests of hoge serologische prestaties (ELISA, CLIA, ECLIA) en klinische analyse.

Concurrerende prijzen

De etablissementen krijgen een ruimte om de test uit te voeren en wacht- en isolatiegebieden, en moeten de privacy van de passagier waarborgen. Als een passagier positief test, worden de regionale gezondheidswaarschuwingsprotocollen geactiveerd. Zoals Aena in een verklaring meldt, mogen de prijzen van deze tests “in geen geval hoger zijn dan de prijs van dezelfde tests in de referentie-instellingen.”

Wanneer testen op luchthavens?

AENA onderhandelt op dit moment nog met de in aanmerking komende klinieken. Zodra bekend is met welke van deze aanbieders contracten worden afgesloten, zal ook duidelijk worden per wanneer reizigers op bovengenoemde luchthavens terecht kunnen voor een test.

Dit vind je misschien ook leuk