Groot tv-debat Catalaanse verkiezingen 14F

door admin
Groot tv-debat Catalaanse verkiezingen 14F

De Spaanse tv-zender La Sextra zendt donderdagavond om 21.25 uur een speciaal verkiezingsprogramma uit en rond 22.00 uur start het grote debat. Hieraan nemen de lijsttrekkers van alle negen partijen deel. Ze zullen hun standpunten duidelijk maken onder begeleiding van presentatrice Ana Pastor. De partijleiders komen in deze volgorde aan het woord: Ignacio Garriga (Vox), Pere Aragonès (ERC), Alejandro Fernández (PP), Laura Borràs (JxCat), Carlos Carrizosa (Ciudadanos), Salvador Illa (PSC), Àngels Chacón (PdeCat), Laia Estrada (CUP) en Jéssica Albiach (En Comú Podem).

In 2017 zond La Sexta ook een tv-debat uit. De zeven kandidaten die zichzelf toen verkiesbaar stelden voor de Generalitat trokken in dat jaar ruim 2,5 miljoen kijkers. Het tv-debat van dit jaar wordt opgenomen in de Utopia-ruimte in Barcelona. Rondom het debat wordt verslag gedaan van alle peilingen en analyses in aanloop naar 14F.

Wie gaan de Catalaanse verkiezingen winnen?

Hoewel het tv-debat wellicht nog enkele zwevende kiezers van gedachte kan laten veranderen, speculeren Catalaanse en Spaanse media al volop over de verkiezingsuitslagen op 14 februari. Zo laten de laatste analyses van de Spaanse krant El País zien dat drie partijen nagenoeg evenveel stemmen krijgen.

De PSC zal ongeveer 22 procent van de stemmen krijgen, zo’n 20 tot 21 procent van de Catalanen zullen stemmen op Junts per Catalunya en 20 procent van de stemmen zullen zeer waarschijnlijk uitgaan naar de ERC. De laatste peilingen laten minder stemmen voor de Partido Popular en Ciudadanos zien. Vox en CUP komen er volgens die peilingen weer iets beter uit. Bekijk hier de statistieken van de laatste peilingen van El País.

Dit vind je misschien ook leuk