Bekendste speelgoedketen Spanje sluit bijna alle winkels

door admin
Bekendste speelgoedketen Spanje sluit bijna alle winkels

De enige twee winkels van Imaginarium die in Spanje blijven bestaan, zijn die in Málaga en in Zaragoza. De speelgoedketen bevestigde woensdag aan El País dat het de deuren moet sluiten van 41 van de 43 winkels. Doordat al deze winkels dichtgaan, moet Imaginarium ook 111 van de 144 werknemers ontslaan.

Onduidelijk hoelang online bestellen nog mogelijk is

Vanwege de coronapandemie lukt het de keten niet meer om de winkels geopend en draaiend te houden en vraagt daarom faillissement aan. Imaginarium laat weten dat klanten online producten kunnen bestellen, maar laat tegelijkertijd doorschemeren niet zeker te weten of dit verkoopkanaal toekomstbestendig is.

Vakbonden melden donderdag dat ze hadden gehoopt dat de winkels tot eind februari open zouden blijven. Toch hebben vele hun deuren per direct gesloten omdat zij vanwege de coronamaatregelen nauwelijks tot geen klanten kunnen ontvangen. De vakbonden maken zich op dit moment hard dat de werknemers in februari nog betaald krijgen. Imaginarium liet weten op dit moment te onderhandelen over een ERTE-regeling voor werknemers.

Veel grote ketens in Spanje dupe van coronapandemie

Imaginarium sluit achteraan in de rij van grotere ketens die in Spanje ten onder gaan aan de coronacrisis. Onlangs liet Primark weten duizenden werknemers te moeten ontslaan omdat de omzet met gemiddeld 60 procent is gedaald.

Eerder deze maand maakte Heineken bekend dat de Nederlandse keten 8.000 werknemers in Europa moet laten gaan en dat dit ook betrekking heeft op de Heineken-werknemers in Spanje. Topshop, Nissan, Douglas en Arcadia zijn andere merken die ook hard geraakt worden door de pandemie en daardoor een deel van hun werknemers moeten ontslaan.

Dit vind je misschien ook leuk