Mallorca is niet meer meest favoriete bestemming voor Duitsers

door admin
Mallorca is niet meer meest favoriete bestemming voor Duitsers

Desondanks sluipen wel de drie Canarische eilanden Fuerteventura, Gran Canaria en Tenerife het lijstje met favorieten van de Duitsers binnen. TUI concludeert dat Duitsers niet kunnen wachten om weer op reis te gaan en in het licht van de vaccinatiecampagnes in Europa al beginnen met het plannen en boeken van hun vakanties voor deze zomer. Daarom kan de reisorganisatie al wat zeggen over de heersende trends. 

Boekingen die tot nu toe door Duitsers zijn gedaan bij de reisbureaus TUI en via de website TUI.com tonen aan dat Mallorca zijn eerste positie heeft verloren ten gunste van Kreta. Al is het verschil zo klein dat met last-minute boekingen Mallorca zijn eerste positie nog terug kan krijgen.

Top 5 van Duitsers

In de top 5 van de Duitsers staan drie Griekse bestemmingen: Kreta, Rhodos en Kos. TUI schrijft deze hoge positie van de Griekse eilanden toe aan de ‘goede besmettingscijfers en de consistente hygiënemaatregelen’ die in Griekenland genomen worden. 

Vermoedelijk genieten de Canarische Eilanden om diezelfde reden veel vertrouwen van Duitse vakantiegangers. Vandaar dat ook Fuerteventura, Gran Canaria en Tenerife veelvuldig worden geboekt door Duitsers bij TUI.

Andere trends die uit de zoektocht van de Duitsers naar vakanties te herleiden zijn, zijn dat mensen voorkeur geven aan reizen in de buurt en aan flexibele boekings- of annuleringsvoorwaarden. Zo stijgen het Duitse Beieren en het Oostenrijkse Tirol ook in rang onder Duitsers. 

Volgens TUI Deutschland zijn dit de 15 favoriete bestemmingen voor Duitsers:

1. Kreta (Griekenland)

2. Mallorca (Balearen, Spanje)

3. Rhodos (Griekenland)

4. Cos (Griekenland)

5. Turkooise kust van Turkse Rivièra

6. Fuerteventura (Canarische Eilanden, Spanje)

7. Gran Canaria (Canarische Eilanden, Spanje)

8. Rode Zee

9. Tirol (Oostenrijk)

10. Tenerife (Canarische Eilanden, Spanje)

11. Adriatische Zee

12. Beieren (Duitsland)

13. Baltische kust

14. Meren van Noord-Italië, vooral het Gardameer

15. Algarve (Portugal)

Dit vind je misschien ook leuk