TUI start met vakanties naar Balearen vanaf 21 maart

door admin
TUI start met vakanties naar Balearen vanaf 21 maart

Dat betekent dat mensen uit Duitsland een week eerder dan voorheen het plan was (27 maart) al vluchten naar Spanje kunnen boeken. Die vervroeging is een gevolg van het feit dat de Balearen door de Duitse gezondheidsautoriteiten als een veilige bestemming worden beschouwd. Dat maakt het voor Duitse toeristen aanmerkelijk gemakkelijekr om te reizen. Ze hoeven dan niet in quarantaine bij terugkeer of een negatieve Covid-test te overleggen voordat ze op het vliegtuig stappen vanaf de Balearen. 

Volgens Diario de Mallorca gaat de luchtvaartmaatschappij in eerste instantie vluchten aanbieden vanuit Hannover, Frankfurt en Düsseldorf. De beslissing van het bedrijf gaat gepaard met het initiatief van de hotels op het eiland die ook hun opening hebben vervroegd. “Niets staat de paasvakantie op Mallorca in de weg, onze teams hebben zich dienovereenkomstig voorbereid”, aldus Marek Andryszak, algemeen directeur van TUI Duitsland. Ibiza, Menorca en Formentera zullen snel volgen, zei hij.

Wat betreft de Canarische Eilanden, die nog steeds als een risicovolle bestemming worden beschouwd, legt Andryszak uit dat naar die eilanden reizen worden aangeboden zoals dat tot nu toe is gedaan. Hij gelooft zelfs dat het een gewilde bestemming zal zijn ondanks de quarantainevereisten en diie van een negatieve test bij terukeer. 
In april hoopt TUI Fly vluchten te openen naar Lissabon en Madeira in Portugal. Griekenland zal nog tot mei moeten wachten. 

Dit vind je misschien ook leuk