Alleen samenwonenden met Pasen samen op een hotelkamer op Balearen

door admin
Alleen samenwonenden met Pasen samen op een hotelkamer op Balearen

De virusincidentie ligt daar momenteel op 50 gevallen per 100.000 inwoners. De nieuwste regel is dat alleen samenwonenden tijdens de Goede Week (van 26 maart tot 11 april) in dezelfde hotelkamer op de Balearen mogen verblijven. Dus een Duits stel dat in hun land niet samenwoont, kan op de Balearen niet samen overnachten op een hotelkamer. Zij moeten elk een eigen eenpersoonskamer boeken. 

Dit is vastgelegd in de beperkende maatregelen die de regionale regering van de Balearen heeft opgelegd voor de paasweek. Hierin staat ook dat in privéruimtes geen bijeenkomsten mogen worden gehouden van mensen die niet samenwonen. De regionale minister van Toerisme wijst erop dat deze regels ook voor toeristen gelden.

Als klanten zich bij een hotel inchecken voor een tweepersoonskamer moet de receptionist controleren of die mensen samenwonen of niet. Als zij dat niet kunnen bewijzen, kunnen zowel zij als de accommodatie voor overtreding van de regel worden bestraft. Waarmee, dat is nog niet bekend. 

De Duitse Touristik Aktuell gaf al aan problemen te verwachten met deze nieuwe eis aangezien er in Duitse paspoorten geen adres staat vermeld. Of Duitsers samenwonend zijn of niet, zal zodoende moeilijk te verifiëren zijn. Hoe de autoriteiten daarmee om willen gaan is nog niet bekend. De minister van Toerisme heeft hier vooralsnog geen commentaar op gegeven.

Veel Duitsers verwacht

Duitsland heeft afgelopen vrijdag een aantal regio’s in Spanje van de lijst met risicolanden afgehaald. Duitse toeristen kunnen daarom vanaf aanstaande zondag naar de Balearen, Valencia, Castilla-La Mancha, Extremadura, La Rioja en Murcia op vakantie zonder in quarantaine te hoeven gaan of een negatieve test te moeten voorleggen bij terugkeer in hun land.

Als gevolg hiervan hebben Duitse luchtvaartmaatschappijen een enorme toename van de vraag geregistreerd naar vluchten die naar onder meer Mallorca zijn gepland. Volgens Eurowings, de low-cost maatschappij van Lufthansa, waren haar vluchten “binnen de kortste keren” uitverkocht, zo meldde de Duitse publieke omroep ARD. Voor Pasen werden zelfs 300 extra vluchten naar de Balearen gepland. Ook bij EasyJet steeg het aantal boekingen. Met name de verbinding Berlijn – Palma groeide met 466%.

Duitsland zal de grootste leverancier van toeristen zijn voor de Balearen in de periode rond Pasen. De Engelsen (nog steeds de belangrijkste markt voor de eilanden) kunnen pas vanaf 17 mei weer vrij reizen. Spanjaarden mogen hun regio nog niet uit voor niet-noodzakelijke reizen.

Alle internationale passagiers die op Mallorca, Ibiza, Menorca of Formentera willen verblijven, moeten twee controles doorstaan. Eerst wordt de temperatuur afgenomen en vindt er een visueel onderzoek plaats. Daarnaast moet men een ingevuld gezondheidscontroleformulier overlegd worden. Tot slot moet een negatieve PCR of TMA kunnen worden overlegd. Wie dit document niet kan verstrekken moet ter plekke een test ondergaan. Ook mensen die symptomen vertonen die compatibel zijn met een covid-19-besmetting moeten dit ook doen. Als de test positief is, moet de reiziger in quarantaine in een van de hotels die de Balearen speciaal daarvoor hebben ingericht. 

Dit vind je misschien ook leuk