Balearen lanceren gratis repatriëringsverzekering voor toeristen met Covid

door admin
Balearen lanceren gratis repatriëringsverzekering voor toeristen met Covid

Het regionale ministerie van Toerisme lanceert een “roadmap” die het imago van de Balearen als veilige vakantiebestemming moet versterken om zo vertrouwen uit te stralen naar de belangrijkste markten waar toeristen vandaan komen, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. 

De toeristische taart die moet worden verdeeld in deze tweede pandemische zomer zal volgens Diario de Mallorca meer omstreden zijn dan ooit. Het Britse deel van die taart zal dit jaar zeer waarschijnlijk schitteren door afwezigheid. Dat betekent een groot verlies voor de eilanden omdat Britten de tweede grootste groep toeristen vormen na de Duitsers. In Groot-Brittannië ligt het merk Spanje in dit verband (nog) niet echt goed. Spanje krijgt vooralsnog de kleur geel in het verkeerslicht van Covid-risico. Afgezien van de kleine kans dat Londen de eilanden apart inschaalt en los van het Spaanse vasteland gaat beoordelen. 

Op dit moment komt de Balearische minister van Toerisme, Iago Negueruela, met een troef: “Een routekaart” gebaseerd op veiligheid voor bezoekers en werknemers die verbonden zijn met de sector.

Gratis repatriëringsverzekering

Het gaat om het als ‘Safety Pack’ gedoopte dossier dat al aan de media is verstrekt gedefinieerd als ‘een allesomvattend pakket voor veiligheid in het toerisme’. Het bevat actuele informatie over de pandemie en over een ziektekostenverzekering met een gratis covid-repatriëringsverzekering voor toeristen (nationaal of internationaal) die gebruikers zijn van gereguleerde accommodatie op een van de eilanden voor het geval ze besmet raken met covid.

De verzekering, die wordt aanbesteed, wordt betaald door de autonome gemeenschap via het Agentschap voor Strategisch Toerisme (Aetib). Hetzelfde geldt voor de ‘Covid-hotels’ die dit seizoen op alle eilanden worden ingericht om besmette toeristen in op te vangen.

Test voor werknemers

De veiligheid van de Balearen als toeristische bestemming wordt aangevuld door maximumprijzen voor PCR-tests en antigenentests vast te stellen. Deze worden gereguleerd door de decreetwet die afgelopen vrijdag werd goedgekeurd.

Hoewel de hotelsector tevergeefs heeft geëist om werknemers prioriteit te geven bij het vaccineren, is wel overeengekomen om werknemers toe te staan ​​een op vrijwillige basis covid-tests uit te voeren.

Veiligheids- en beschermingsmaatregelen op de werkplek zijn ook bijgewerkt om Covid-besmettingen in hotels, toeristische huurwoningen, restaurants, winkels en vervoer te voorkomen.

De regering gaat het Safery Pack eerst ‘verkopen’ in Berlijn, waar president Francina Armengol en Negueruela vandaag naartoe zijn gereisd, en vervolgens op de vakantiebeurs Fitur (volgende week). Het idee is de Balearen te promoten als bestemming waar het makkelijker is om heen te gaan dan naar andere mediterrane bestemmingen, en dat de uitgevende markten overeenkomen vakanties op de eilanden toe te staan ​​zodat mensen vakanties gaan boeken tussen juni en september.

Dit vind je misschien ook leuk