Catalonië staat voor eind juni terugkeer cruiseschepen toe

door admin
Catalonië staat voor eind juni terugkeer cruiseschepen toe

De beslissing hierover werd keer op keer uitgesteld totdat de International Cruise Lines Association (CLIA) waarschuwde dat Spanje niet langer meer als favoriete bestemming voor rederijen zou zijn met als logisch gevolg dat die eerder voor Italië en het oostelijk deel van de Middellandse Zee zouden gaan kiezen. Dat zorgde ervoor dat de instelling rap van gedachten moest veranderen.

Procicat stelt wel voorwaarden aan de terugkeer van de cruiseschepen naar Catalonië. Routes moeten binnenlands zijn, dus alleen tussen Catalaanse havens en rederijen dienen een gedetailleerd document van hun gezondheidsprotocollen naar het regionale ministerie van Volksgezondheid sturen waarin het volgende wordt aangegeven:

Details over de mogelijkheid om diagnostische tests uit te voeren in schepen. Waar en hoe zullen de positieve gevallen van Covid-19 en hun directe contacten worden geïsoleerd.

Er moeten gezondheidscentra geregeld worden die positieve gevallen afhandelen nadat ze van boord zijn gegaan.

Er moet een huisvestingsplan voor patiënten komen die asymptomatisch zijn of waarvoor geen ziekenhuisopname nodig is. 

De rederij moet een overzicht bieden van de activiteiten van de cruise: routes en data waarop het schip havens aandoet.

Gegevens over passagiersactiviteiten moeten worden verstrekt: excursies, excursieprotocollen, enz.

Reinigings-, hygiëne- en ventilatieprocessen binnen de schepen, evenals informatie-elementen voor passagiers moeten worden overlegd.

Maximale capaciteit en capaciteit van de boot, zowel in gemeenschappelijke ruimtes als in hutten moet worden doorgegeven. Dit omvat passagiers en bemanning. 

Rederijen moeten het document 20 dagen voor aanvang van de cruise opsturen en het ministerie van Volksgezondheid van de Generalitat heeft vijf dagen om hierop te reageren.

De haven van Barcelona heeft het nieuws echter positief ontvangen. Barcelona ontving namelijk 3 miljoen cruisepassagiers per jaar in het jaar voor de pandemie. Dit is zeer goed voor de regionale economie, zowel voor de havenfaciliteiten als voor de rest van de toeristische sector die cruisepassagiers verwelkomt. 

Dit vind je misschien ook leuk