Mega-uitbraak Covid-19 in Spanje door feestvierende jongeren op Mallorca

door admin
Mega-uitbraak Covid-19 in Spanje door feestvierende jongeren op Mallorca

Tot op heden hebben de Spaanse regio’s Madrid, Valencia, Murcia en Baskenland grote corona-uitbraken gemeld nadat studenten terugkwamen van een weekje vakantie op Mallorca. Spaanse studenten, die hun toelatingsexamen voor de universiteit hebben afgelegd, namen het er de afgelopen weken van op het Spaanse eiland. Echter, niet zonder gevolgen…

Grootste uitbraak onder studenten in Madrid

De betreffende gezondheidsautoriteiten van de autonome regio’s bevestigen aan de Spaanse nieuwssite La Sexta dat er tot op heden 344 mensen positief zijn getest. Alleen in Madrid zitten er al 452 gezinnen in quarantaine. De regiominister van Volksgezondheid van Madrid meldt dat bij de meeste studenten de Britse variant van het virus is geconstateerd hoewel enkelen ook besmet zijn geraakt met de deltavariant uit India.

Ook Baskenland, Valencia en Murcia melden positieve tests

Het departement van Volksgezondheid in Baskenland laat weten dat er 49 studenten besmet zijn geraakt na een vakantie op Mallorca. Ook het regioministerie van Valencia meldt een uitbraak onder 32 studenten nadat zij tussen 12 en 18 juni vakantie hebben gevierd op het Spaanse eiland. Op twee plekken in Murcia zijn studenten teruggekomen van een vakantie op Mallorca waarna 18 positieve gevallen zijn geconstateerd.

Feestvierende jongeren op Mallorca lastig te controleren

Op Mallorca zijn nachtclubs nog altijd gesloten en zoeken vooral jongeren elkaar op straat op om samen te gaan drinken en feestvieren. Gemeentebestuurders op Mallorca lieten eerder aan lokale media weten lastig controle te krijgen op deze jongeren om ervoor te zorgen dat ze de coronamaatregelen naleven.

Dit vind je misschien ook leuk