Nieuwste duurzame investering Leonardo DiCaprio in Spanje

door admin
Nieuwste duurzame investering Leonardo DiCaprio in Spanje

De natuur heeft enkele duizenden jaren nodig om een diamant te kunnen kweken. Daarom zijn diamanten ook de meest kostbare mineralen voor het gebruik in bijvoorbeeld sierraden. Techbedrijf Diamond Foundry in Silicon Valley is het inmiddels gelukt om zelf diamanten te kweken met behulp van plasmareactoren die het kweekproces zo kunnen nabootsen en versnellen dat ze slechts zes tot tien weken nodig hebben om diamanten te maken.

Diamond Foundry kweekt dus diamanten op duurzame wijze diamanten zonder dat hier bijvoorbeeld mijnbouw aan te pas komt. Met behulp van de zon en fotovoltaïsche technologie is het bedrijf erin geslaagd om diamanten te kweken.

Nieuwste investering Leonardo DiCaprio vestigt zich in Spanje

In 2006 werd de interesse van DiCaprio in diamanten gewekt tijdens het filmen van Blood Diamond. Sinds 2015 werkt het Amerikaanse bedrijf samen met de Hollywood-acteur. Maar wat is dan de link met Spanje? Trujillo in Extremadura blijkt de plek te zijn waar Diamond Foundry de nieuwe fabriek zal gaan bouwen.

Duurzaam diamanten kweken op topsnelheid

Oprichter Martin Roscheisen van Diamond Foundry vertelt aan de Spaanse krant El País dat Extremadura een uitstekende plek is voor een nieuwe fabriek gezien de vele zonuren. De acteur zegt trots te zijn te mogen investeren in het bedrijf dat zich toelegt op het kweken van duurzame diamanten zonder heftige impact op het milieu door het gebruik van hernieuwbare energie.

Diamantfabriek in Extremadura levert voor honderden mensen werk

Afgelopen juni werd het contract tussen Diamond Foundry en het regiobestuur van Extremadura getekend. De komst van de fabriek in de Spaanse regio zal rond de 300 rechtstreekse arbeidsplaatsen bieden. Bij een volledige bezetting zullen er tegen de 650 mensen kunnen werken, een hoog aantal gezien de 10.000 inwoners van Trujillo.

De fabriek zal, met een oppervlakte van zo’n 30.000 vierkante meter, gebouwd worden op het industrieterrein van Arroyo Caballo in Trujillo. Ook wordt er een zonne-energiecentrale gebouwd op een terrein van 200 hectare en een nader te bepalen opslaglocatie. Diamond Foundry verwacht in 2024 met het project te kunnen starten.

Dit vind je misschien ook leuk