Brandweerman komt om bij bosbrand in Zuid-Spanje

door admin
Brandweerman komt om bij bosbrand in Zuid-Spanje

Het gaat om een 44-jarige man uit Almería met veel ervaring. Dit was zijn zesde seizoen dat hij voor Infoca werkte. Naar verluidt raakte hij ingesloten door het vuur terwijl hij de oprukkende vlammen wilde tegenhouden. 

Samen met hem werkten op dat moment ruim 400 andere brandweerlieden om het vuur dat woedt op lastig bereikbaar en bergachtig terrein onder controle te krijgen. 

De Andalusische president Juanma Morena schreef op Twitter: ‘Een bosbrandweerman is om het leven gekomen in #IFJubrique. Het spijt me vreselijk. Het is een enorm ongeluk. Mijn omhelsing aan zijn familie en zijn collegas van @Plan_INFOCA.

Infoca zelf tweette: #IFJubrique. Vandaag is onze collega CMH van 44 jaar oud om het leven gekomen, behorend bij het team AE214, uit #Almería, terwijl hij bezig was met het blussen van deze bosbrand. Vandaag spreek ik in eerste persoon en vanuit mijn hart: Ik kan niet ophouden met huilen. DEP

Ook de Spaanse premier Sánchez uitte zijn medeleven aan de nabestaanden van de brandweerman. Namens de regering wilde Sánchez wijzen op de moed en de toewijding van de brandweerlieden van de bosbrandenbestrijding. Hij noemde hun taak ‘erg prijzenswaardig’.

Volgens de laatste schattingen van experts gepubliceerd in de krant SUR zouden donderdag tegen middernacht tussen ruim 3.500 hectare zijn verwoest door het vuur dat vermoedelijk is aangestoken. De experts baseren dat op de verschillende brandhaarden in Genalguacil. Tegen de 1.000 mensen werden preventief geëvacueerd en zeker 30 blusvliegtuigen werkten mee aan het bestrijden van de brand. In de nacht valt het bluswerk toe aan de bluseenheden op de grond, vanwege het slechte zicht. 

Het vuur is zeer moeilijk onder controle te krijgen omdat er een harde westenwind waait met windstoten tot 50 kilometer per uur. 

Dit vind je misschien ook leuk