Spaanse textielreus Inditex sluit 502 winkels in Rusland

door admin
Spaanse textielreus Inditex sluit 502 winkels in Rusland

Dat betekent dat 9.000 mensen hun baan verliezen. “Inditex informeert dat we in de huidige omstandigheden de continuïteit van de activiteiten en commerciële voorwaarden in de Russische Federatie niet kunnen garanderenen  en schort tijdelijk haar activiteiten in 502 winkels op (waaronder 86 Zara-filialen) en van het online verkoopkanaal in het land”. Dit stond te lezen in een verklaring van Inditex aan de Nationale Beurscommissie.

De winkels in Rusland vormen 8,5% van het wereldwijde nettoresultaat van de textielgigant. Het bedrijf, dat werd opgericht door Amancio Ortega, heeft benadrukt dat alle winkels op huurbasis werken, dus de investering is niet relevant vanuit financieel oogpunt

Steun voor personeel

Het bedrijf heeft ook laten weten dat de 9.000 personeelsleden nu prioriteit zijn en dat voor hen een speciaal steunprogramma wordt uitgerold.

Aandelen Inditex omlaag

De aandelen van het Galicische bedrijf daalden vrijdag met 3,78% tot 20,36 euro en al 16% sinds het conflict op donderdag 24 februari begon. Het bedrijf heeft het besluit om zich uit Rusland terug te trekken pas genomen nadat andere bedrijven in de sector, zoals H&M met 168 vestigingen in Rusland en Mango met 120 vestigingen hetzelfde deden. 

Van de 30 bedrijven ter wereld die het meest zijn blootgesteld aan de oorlog in Oekraïne, is Inditex de enige Spaanse die verschijnt, volgens een rapport van het marktanalysebureau Macro Yield

Dit vind je misschien ook leuk