Spanje schrapt coronapaspoort voor reizigers uit Europese en Schengenlanden

door admin
Spanje schrapt coronapaspoort voor reizigers uit Europese en Schengenlanden

Nederlanders en Belgen kunnen dus vanaf nu -net als andere EU-ingezetenen of inwoners uit Schengenlanden – zonder het coronapaspoort naar Spanje reizen. Voor reizigers van buiten de EU- en Schengenlanden blijft de coronapas wel nodig. En naast controle van de documenten wordt ook nog de temperatuur gemeten van de reiziger en vindt een visuele controle van de fysieke gesteldheid plaats.

Het Algemeen Directoraat Volksgezondheid van het Spaanse ministerie van Volksgezondheid heeft donderdag een resolutie gepubliceerd over de gezondheidscontroles die voortaan bij binnenkomst in Spanje, via luchthavens of over zee, moeten worden uitgevoerd om de verspreiding van door Covid-19 veroorzaakte infecties tegen te gaan.

Situatie rondom Covid verbeterd

Het ministerie van Volksgezondheid rechtvaardigt deze wijziging door de verbetering van de situatie rondom Covid-19. Hierdoor verlangen veel lidstaten niet langer dat reizigers van binnen de Europese Unie Covid-certificaten overleggen. Ook leggen zij geen andere beperkingen op.

In Spanje wordt het, gezien de hoge vaccinatiegraad die boven het EU-gemiddelde ligt, en de gunstige situatie van het gezondheidsstelsel, ‘passend geacht de reisbeperkingen voor mensen uit landen die tot de Europese Unie of de Schengenlanden’ op te heffen.

Dit vind je misschien ook leuk