Spanje eert slachtoffers van de pandemie

door admin
Spanje eert slachtoffers van de pandemie

Het eerbetoon is bedoeld als een “applaus voor de nagedachtenis” van de inspanningen van de burgers tijdens de zwaarste maanden van de pandemie, aldus sprak Isabel Rodríguez, regeringswoordvoerder op de persconferentie na de Raad van Ministers.

Tijdens het plechtige eerbetoon worden ook alle inspanningen en opofferingen van het zorgpersoneel in Spanje erkend. Naast het koningspaar en verschillende regeringsvertegenwoordigers, zijn er ook vertegenwoordigers van andere overheidsorganenen, voorzitters van de autonome gemeenschappen, oppositieleider Alberto Núñez Feijóo (PP), José Luis Martinez Almeida, burgemeester van Madrid en de voorziter van de Spaanse Federatie van Gemeenten en Provincies, Abel Caballero aanwezig.

Plaza de Armería van het koninklijk paleis

De plechtigheden zijn vrijdagmorgen om 9 uur begonnen op de Plaza de la Armería van het Koninklijk Paleis. Het is het derde eerbetoon aan de slachtoffers van de Covid-19-pandemie dat wordt gehouden in Spanje.

Op beelden van het eerbetoon is te zien hoe koning Felipe VI en koningin Letizia de nabestaanden van de slachtoffers begroeten en een minuut stilte houden. Midden op het plein brandt een vlam voor de slachtoffers. Ook hebben Felipe VI en Letizia een van de vier Grote Kruisen van Burgerlijke Verdienste overhandigd aan enkele collega’s van de zorgprofessionals die tijdens de coronaviruspandemie zijn gestorven.

108.948 dodelijke slachtoffers door corona in Spanje

Op de foto op deze pagina is te zien hoe het koningspaar een krans legt ter nagedachtenis aan de slachtoffers. In Spanje is het dodental als gevolg van het coronavirus 108.948 op 12 juli, volgens gegevens van het ministerie van Volksgezondheid.

Dit vind je misschien ook leuk