Vierde hittegolf in Spanje begonnen

door admin
Vierde hittegolf in Spanje begonnen

Ondanks dat deze nieuwe fase met hoge temperaturen milder zal zijn dan die in juli, zijn verschillende provincies door het Spaanse meteorologische instituut al gewaarschuwd met code oranje en code geel vanwege de hitte.

Zoals vrijwel altijd tijdens hittegolven in Spanje zal Andalusië in het zuiden van Spanje een van de meest getroffen autonome regio’s zijn. Op dit moment geldt al een weeralert voor de provincies Córdoba en Jaén vanwege hoge temperaturen die in beide provincies makkelijk 39ºC bereiken op dinsdag.

Meer naar het westen, in Extremadura, wordt het in verschillende steden, zoals Mérida of Plasencia dinsdag al 40 graden of warmer. In de regio Madrid worden zowel dinsdag als woensdag maximale waarden van 37 graden Celsius geregistreerd.

In het noorden, in de Galicische stad Ourense, zullen de thermometers dezelfde temperatuur bereiken als in de Spaanse hoofdstad. Ook in Castilla-La Mancha en Castilla y León, provincies als Cuenca en Toledo of Ávila en Salamanca kunnen inwoners hoge temperaturen verwachten met maxima van respectievelijk 37 en 38 graden. Voor woensdag zijn echter ook waarschuwingen afgegeven voor regen in sommige punten van de regio Castilla y León. 

Hitte en regen op de eilanden

Als we naar de eilanden verhuizen, zullen mensen op de Balearen en de Canarische Eilanden tijdens deze dagen ook zuchten vanwege de verzengende hitte. In Mallorca wordt het vooral in Pollença en Manacor warmer dan 30 graden. Daar geldt echter eerder een waarschuwing voor hoge golven en harde wind. Bovendien is er dinsdag kans op regen.

Op de Canarische Eilanden zullen de thermometers op Lanzarote, Tenerife en Las Palmas een groot deel van de dag waarden boven de 34 graden Celsius aangeven.

Volgens de voorspelling van AEMET blijft het zeker tot aanstaande maandag warmer dan normaal. 

Dit vind je misschien ook leuk