Vliegmaatschappij Iberia wil dat Spanje mondkapjesplicht in OV opheft

door admin
Vliegmaatschappij Iberia wil dat Spanje mondkapjesplicht in OV opheft

Juan Cierco deed dit op donderdag tijdens de presentatie van het rapport van werkgeversvereniging CEOE over toerisme en benadrukte het feit dat Spanje het enige land is van Europa waar deze mondkapjesplicht nog van kracht is. Alleen in Azië is het nog verplicht een masker te dragen in vliegtuigen. “Op dit moment zeggen alle wetenschappers in de wereld, behalve hier, dat het niet nodig is” om het masker te gebruiken, verzekerde hij.

Andere airlines en reisorganisaties willen ook van mondkapje af

“Het heeft geen zin om het gebruik van het masker verplicht te houden in het vliegtuig”, beaamt de Association of Air Lines (ALA) en de Spaanse Confederatie van Reisbureaus (CEAV). Zij eisen dat het ministerie van Volksgezondheid een einde maakt aan die maatregel om de regels in Spanje gelijk te trekken met de rest van de landen in Europa.

Volgende stap “zo snel mogelijk” zetten

Vorige week vrijdag werden anti-COVID-gezondheidscontroles op luchthavens voor niet-EU-toeristen geëlimineerd, en zowel luchtvaartmaatschappijen als reisbureaus zijn van mening dat de volgende stap “zo snel mogelijk” moet worden genomen. Namelijk het opheffen van de verplichting om een mondkapje te gebruiken in het vliegtuig. Vanaf mei was het elders in Europa al niet meer verplicht.

“Onrechtvaardig en ongerijmd”

“Na de afschaffing van deze controles om Spanje binnen te komen, is het nog ongerechtvaardigder en ongerijmder dat het verplichte gebruik van het masker in het vliegtuig wordt gehandhaafd, vooral wanneer het in de rest van de EU niet langer vereist is”, zei de voorzitter van ALA Javier Gandara.

Een maand geleden deden de luchtvaartmaatschappijen hetzelfde verzoek, nadat ze hadden vernomen dat Duitsland had ingestemd met de afschaffing ervan vanaf 1 oktober.

Dit vind je misschien ook leuk