Waar bekijk je de FIFA World CUP 2022 in Spanje?

door admin
Waar bekijk je de FIFA World CUP 2022 in Spanje?

De 64 wedstrijden zullen plaatsvinden op acht locaties: Al Bayt Stadium Khalifa International Stadium, Al Thumama Stadium, Ahmad Bin Ali Stadium, Lusail Stadium, Stadium 974, Education City Stadium en Al Janoub Stadium. 

Nederland zit samen met Qatar, Ecuador en Senegal in groep A. Engeland, Wales, de VS en Iran zitten allemaal in Groep B. Spanje, in Groep E, heeft Costa Rica, Duitsland en Japan als tegenstanders. België zit samen met Canada, Marokko en Kroatië in groep F. Bekijk hier alle groepen.

Openingswedstrijd

De groepsfasen beginnen op zondag 20 november. De openingswedstrijd op deze dag zal plaatsvinden om 17 uur tussen Qatar en Ecuador. Dit is de enige wedstrijd die op de openingsdag wordt gespeeld. De volgende dag is het om 14 uur Nederlandse tijd de beurt aan Engeland tegen Iran. Nederland begint ook op maandag aan zijn WK-uitdaging in de wedstrijd tegen Senegal om 17 uur. De eerste wedstrijd voor Spanje is woensdag 23 tegen Costa Rica. Dezelfde dag om 20 uur is het de beurt aan België die tegen Canada speelt. De groepsfasen worden gespeeld tot 2 december. Op dit moment gaan de beste 2 teams van elke groep door naar de volgende ronde van 16.

Wedstrijdschema’s WK 2022

De wedstrijden worden gespeeld om 11.00 uur, 14.00 uur, 17.00 uur en 20.00 uur (Spaanse tijd). Wanneer de teams echter door de rondes gaan, worden er elke dag 2 wedstrijden gespeeld. Deze vinden plaats om 16.00 uur en 20.00 uur. De winnaar van de Qatar World Cup wordt op zondag 18 december om 16.00 uur bepaald. Ondertussen zal de derde plaats een dag eerder zijn beslist met een wedstrijd eveneens om 16 uur. Klik hier voor het volledige speelschema.

Hoe het WK 2022 in Spanje te bekijken?

Als je in Spanje woont of verblijft en het wereldkampioenschap voetbal wilt volgen, kun je dat doen op de volgende media:

  • Mediapro
  • RTVE
  • Movistar Plus

Mediapro

Mediapro heeft de Spaanse televisierechten voor het WK in Qatar veiliggesteld. Vervolgens sloot het sublicentieovereenkomsten met betaaltelevisienetwerken Movistar+ en RTVE. Hierdoor kan RTVE 20 wedstrijden uitzenden, zoals hieronder beschreven. Bovendien kunnen de resterende 44 wedstrijden worden getoond aan alle Movistar Plus+-klanten. Dit gebeurt via toegang tot het Gol Mundial-platform met behulp van een geverifieerde login.

RTVE

Twintig gratis wedstrijden worden uitgezonden op zender 1. RTVE zal de openingswedstrijd van de FIFA Wereldbeker uitzenden en alle wedstrijden van het Spaanse team. Verder worden er nog twee kwartfinales getoond, beide halve finales en de finale.
Wil je echter alle wedstrijden vanuit je luie stoel kunnen bekijken, moet je je abonneren.

Movistar Plus+

De betaaltelevisiedienst van Telefónica, Movistar, heeft een overeenkomst getekend met Mediapro. En als zodanig worden alle 64 wedstrijden uitgezonden. Mediapro heeft een nieuw 24-uurs kanaal geproduceerd dat op Movistar zal worden verspreid. Deze staat volledig in het teken van het WK van Qatar. Het kanaal zal ook matchanalyse, interviews, nieuws en updates uitzenden.

Movistar Plus zei op Twitter: “Movistar-klanten die het LaLiga- of All Football-pakket hebben gecontracteerd (miMovistar of Fusión), kunnen de FIFA World Cup Qatar 2022™ volledig bekijken zonder extra kosten.
Gol Mundial is ook beschikbaar voor mensen zonder betaaltelevisie-abonnement voor een eenmalige betaling van € 19,99.

WK volgen bij een Spaanse bar

Wil je de wedstrijden van het WK 2022 in Qatar met wat sfeer en medesupporters bekijken, dan zijn er tal van bars waar je uit kunt kiezen. Veel bars in Spanje hebben bovengenoemde televisiediensten gecontracteerd om de wedstrijden uit te zenden in hun lokalen of terrassen om extra klanten te trekken. Je kunt ook kijken of in je lokale omgeving fanzones zijn georganiseerd, zoals deze in de arena van Marbella.

Bekijk ook: Naar Qatar lopende Spaanse voetbalfan gearresteerd in Iran

Dit vind je misschien ook leuk