Grote partij roze cocaïne ontdekt in Marbella

door admin
Grote partij roze cocaïne ontdekt in Marbella

Liefst 7,5 kilo van deze drug en nog eens 50 kilo cocaïnepoeder vonden de agenten tijdens een operatie waarbij zeven personen werden gearresteerd. Tevens werd bijna 200.000 euro in contanten in beslag genomen.

Roze cocaïne staat bekend als de drug van de rijken. De hoge prijs zorgt ervoor dat het een exclusief goedje blijft. Feitelijk is het een mengsel van verdovende middelen met effecten die vergelijkbaar zijn met ketamine en MDMA. Voor de veiligheidstroepen is dit type drug een prioriteit geworden sinds de verspreiding ervan in sommige gebieden, zoals de Costa del Sol, Ibiza of Spaanse oostkust is toegenomen.

Derde belangrjikste vondst tot nu toe

Bij deze laatste operatie in Marbella is volgens de politie sprake van een van de grootste voorraden roze cocaïne die in het hele Spaanse grondgebied is gevonden. Voor zover bekend gaat het om de derde belangrijkste vondst tot nu toe in Spanje. In augustus werd 13,25 kilo roze cocaïne onderschept en in maart 2021 wist de politie de hand te leggen op 11 kilo in Valencia.

Onderzoekers richtten zich volgens de krant 20Minutos op een organisatie die de drugs in koffers verstopte en per vliegtuig vanuit verschillende Zuid-Amerikaanse landen Spanje binnensmokkelde. Dat gebeurde op de luchthaven Madrid-Barajas, vanwaar de drugs naar andere Spaanse locaties werden vervoerd.

Versleutelde mobiele telefoons

Voor de politie is het een internationale organisatie met een “strenge” taakverdeling onder haar leden en die belangrijke veiligheidsmaatregelen heeft genomen. Leden ervan veranderden voortdurend van telefoon. Daarbij gebruikten ze meerdere mobiele telefoons tegelijkertijd en versleutelde applicaties met codenamen om zichzelf te identificeren.

Bijna 200.000 euro contanten aangetroffen

De politie wijst niet alleen op de technologische middelen die de drugsbendeleden zouden hebben gebruikt – twee pakjes cocaïne waren getagd – maar ook op hun koopkracht. Naast de tas met 105.420 euro had een van de vermeende leiders van de organisatie 10.835 euro bij zich. Bovendien werd er bij hem thuis nog eens 48.000 euro aan contant geld in beslag genomen.

“Uiterst gevaarlijke en verslavende stof”

In dat huis vonden de agenten de rest van de voorraad: 26,3 kilo cocaïne en 7,5 kilo van de stof die roze cocaïne wordt genoemd. De rechter die de zaak onderzoekt omschrijft de drug als “een uiterst gevaarlijke en verslavende stof, maar ook schadelijk voor de gezondheid”. Het wordt geconsumeerd door de neus en heeft een straatwarde van 120 tot 140 euro per gram. 

De operatie heeft geleid tot zeven aanhoudingen en de inbeslagname van bijna 200.000 euro aan contant geld en meerdere auto’s. De politie trad op in Madrid, Marbella, Estepona en verschillende punten in de Axarquía-regio van Malaga.

Verschillende namen voor roze cocaïne

De enige gelijkenis van roze cocaïne met echte cocaïne is dat het, net als cocaïne wordt gesnoven. Ondanks dat het spul nog maar relatief kort op de markt is, heeft het al verschillende namen. Hieronder 2CB, tucibí, Venus, Erox, Nexus of MFT.

Dit vind je misschien ook leuk