Ibiza en Menorca willen toegang van voertuigen deze zomer beperken

door admin
Ibiza en Menorca willen toegang van voertuigen deze zomer beperken

Het gaat om het akkoord op basis van de ‘Menorca Biosfeer Reservaat Wet’ dat is bereikt tussen de groepen die momenteel de regering van de Balearen en MÉS per Menorca vormen. Er zal tijdens de plenaire vergadering op 31 januari op worden gestemd. Het aantal reizigers naar het eiland wordt elke zomer groter en men wil daar met deze regelgeving paal en perk aan stellen.

De initiatiefnemers wilden eerst de verplichting invoeren om de verordening goed te keuren. Die verordening zou de grondslagen definiëren op basis warvan het eilandbestuur deze maatregel zou kunnen goedkeuren. Dit zou het proces echter dermate vertragen dat de partijen hebben besloten deze vereiste te elimineren. In plaats daarvan wordt er voorzien in een soepele procedure die vóór de start van het zomerseizoen gereed kan zijn.

Eldiario.es meldt dat hoewel de deur naar de beperking is geopend, de partijen bevestigen dat het mogelijk is dat het initiatief dit jaar niet van start gaat.

Ibiza wil ook geen auto’s 

Ibiza heeft ook een probleem met teveel auto’s en zal daarom een ​​wetgevingsvoorstel indienen bij de regering van de Balearen. Met dit wetsvoorstel moeten de autoriteiten de mogelijkheid krijgen de toegang tot de eilanden van huurauto’s en campers tijdens het hoogseizoen te beperken. 

Vicent Marí, voorzitter van de Consell, legt uit dat er geen ruimte is voor meer voertuigen en dat er controle- en reguleringsmaatregelen moeten komen. Anders raken de wegen op het eiland in de maanden juli en augustus volledig verstopt. Dat is slecht voor het toeristische imago en voor de bewoners die lijden onder de jaarlijkse invasie van toeristen in de zomermaanden. 

Meer auto’s dan mensen op Ibiza

Volgens ElDiario.es zijn er meer auto’s dan mensen op Ibiza. Het wagenpark is in de afgelopen twee decennia met twee en een half vermenigvuldigd tot meer dan 150.000 geregistreerde voertuigen in Ibiza-stad. Van 65.130 voertuigen in 1998 naar 154.454 en 2021. De aanleg van nieuwe snelwegen heeft het verkeer niet ontlast. Daarbij is het wegennet en de orografie van het eiland zodanig, dat die omstandigheden juist het bezit van particuliere voertuigen stimuleren. 

Dit vind je misschien ook leuk