Ik Vertrek-dromers opgelet: In deze gehuchten kun je een nieuw leven beginnen

door admin
Ik Vertrek-dromers opgelet: In deze gehuchten kun je een nieuw leven beginnen

Dan zetten we hier vijf voorbeelden op een rij van boerderijen, cortijo’s of zelfs complete gehuchten die te koop zijn in Spanje. We hebben ze van de website Aldeasabandonadas.com. Deze verzamelt alle landelijke vastgoedobjecten die te koop staan en verheugt zich al sinds de coronapandemie in sterk toegenomen bezoekersaantallen. 

1. Landelijk complex in Jaén – 700.000 euro

Het is veel geld, maar dan krijg je ook wat. Liefst 12 ingerichte huizen op een finca van 2 hectare midden in een landelijk gebied in de provincie Jaén in Andalusië. Het gaat om een oude cortijo van 1.100 vierkante meter in rustieke stijl gebouwd gelegen op 1 kilometer van het dichtstbijzijnde dorp. De groep huizen wordt omringd door 200 olijfbomen. Er kunnen 50 mensen slapen. Er is zelfs een ontvangstruimte. Klik hier voor meer informatie (wel in het Spaans). 

Bekijk ook: Verlaten dorp aan Spaanse oostkust lokt jong gezin met gratis huis en baan

2. Landelijk groepje gebouwen in Huelva – 319.000 euro

In tegenstelling tot de cortijo in Jaén, moet aan dit landelijke gehucht met 8 woningen nog veel worden gedaan. Ze staan op een finca van 18,5 hectare vol steeneiken en kurkeiken. De panden hebben dikke stenen muren van 60 cm dik en de grootste woning is gerenoveerd. Deze heeft drie slaapkamers, een keuken met open haard, een badkamer en een salon. Ook liggen er nog schuren en stallen op het complex. In prijs verlaagd van 430.000 naar 319.000 euro. Klik hier voor meer informatie en foto’s.

3. Landelijk complex in Cáceres – 440.000 euro

Dit complex op een finca van 3 hectare ligt net buiten een dorp en beschikt zelfs over een geldige vergunning voor toeristisch gebruik van de Junta de Extremadura. Het beeldschone werelderfgoedstadje Trujillo ligt op 70 kilometer en Guadalupe op 25 kilometer. Het dorpje heeft een gezondheidscentrum, een school en winkels. Het complex ligt op een heuvel met schitterende uitzichten over de omringende vallei. Er zijn 4 gebouwen met een ligging georiënteerd op het zuiden en zuidwesten. Twee bungalows van elk 65m2 en twee appartementen van 30m2 elk. Alle gebouwen hebben individuele terrassen met mooi zicht op de omgeving. Het hoofdhuis is 120m2. Klik hier voor meer informatie.

4. 18e eeuws complex in Asturië – 565.000 euro

Op slechts 25 kilometer van de prachtige Costa Verde ligt dit complex met 5 huizen, inclusief één hoofdhuis. Het gaat om 520m2 bebouwd op een perceel van 1.000m2. De nieuwe eigenaar krijgt ook nog de optie tot koop van een aangrenzend perceel van 1 hectare. Het complex is verdeeld in drie appartementen. Een daarvan heeft een emblematische keuken uit de 18e eeuw met originele open haard. Alle witgoed is aanwezig. Van de voormalige stallen is een tweede huis gemaakt met behoud van het originele rustieke karakter. Hier is ook het uitzicht vanuit bed adembenemend. Klik hier voor meer informatie en foto’s.

5. Complex met zwembad in Murcia – 295.000 euro

Op 25 kilometer van Murcia en 79 kilometer van de Middellandse Zee ligt dit landelijke complex waar je zo in kunt. Het bevat 450m2 aan bebouwd oppervlak op een grondstuk van 5.000 vierkante meter. Het ligt verscholen tussen rotsen. Het hoofdhuis bevat 6 slaapkamers, 6 badkamers een bar en een gemeenschappelijke ruimte en een barbecue. De finca is te exploiteren voor toeristisch en eigen gebruik. Een groot dorp ligt op 14 kilometer afstand. Het complex is met een ton afgeprijsd. Klik hier voor meer foto’s en meer informatie.

Bekijk ook: Dorp kopen in Spanje is nieuwe trend onder buitenlandse investeerders

Dit vind je misschien ook leuk