En het beste strand van Spanje is…

door admin
En het beste strand van Spanje is...

Azuurblauw water, ragfijn zand of grillig gevormde rotsen vormen enkele ingrediënten waar de bezoekers van een van de grotere online vakantiewaarderingssites Tripadvisor, keihard voor vallen. Het blijft interessant om te zien waar de voorkeur van anderen naar uitgaat. Zeker nu het seizoen weer voor de deur staat.

Spanje komt met zijn bijna 5.000 kilometer lange kustlijn twee keer voor in de top 25 beste stranden ter wereld en vijf keer in de top 25 beste stranden van Europa. Ter inspiratie voor de komende zomer noemen we hier de beste Spaanse stranden volgens de leden van Tripadvisor.

Playa de ses Illetes op Formentera

De Spaanse nummer 1 is overal Playa de ses Illetes op het Balearische Eiland Formentera. Hier is het zand witter en de kleur van het water turkooizer dan op het Bounty-eiland uit je dromen. Dat er heel dichtbij op zwemafstand enkele eilandjes in de zee liggen, maakt dit strand extra aantrekkelijk. Het is wel wereldberoemd en dat heeft grote drukte tot gevolg in weekends en in het hoogseizoen. Dit strand staat op nummer 6 van de beste stranden ter wereld en nummer twee van de beste stranden van Europa.

Playa de las Catedrales (Galicië)

De Spaanse nummer 2 is Playa de las Catedrales in Ribadeo (Lugo, Galicië). Indrukwekkend zijn hier de tot ruim 30 meter hoge triomfbogen van steen. Schijnbaar achteloos staan ze verspreid op het strand en creëren zo heerlijk beschutte plekjes om te genieten van het fijne zand en de schuimkoppen van de Atlantische Oceaan. Dit strand staat op nummer 15 van de beste stranden ter wereld en op nummer 4 van de beste stranden van Europa.

Playa La Concha in San Sebastian

In het Europese lijstje staan nog drie andere Spaanse stranden. Op 10 zien we Playa La Concha in San Sebastian. Een vrij bijzondere vermelding want dit strand ligt direct aan het centrum van deze Noord-Spaanse stad waar je heerlijke tapas kunt eten. Zijn naam dankt het strand aan de vorm die erg lijkt op een schelp.

Playa Bolonia in Tarifa

Op 17 staat Playa de Bolonia in Tarifa (Cádiz). Dit uitgestrekte en vrijwel het hele jaar door, behalve in het hoogseizoen, lege strand komt uit in een enorme duin die over een bos heen is gedrapeerd. De hier overheersende \’levante\’ wind (westenwind) blaast het fijne zand continu in dezelfde richting, waardoor je op winderige dagen enkel achter die duin in het bos beschutting vindt. Er zijn wat eenvoudige voorzieningen. Wie meer dan dat wil kan naar het stadje Tarifa, twintig minuten rijden verderop.

Playa de Cofete op Fuerteventura

Op nummer 22 staat Playa de Cofete op het zuidelijkste puntje van het Canarische Eiland Fuerteventura. Dit eindeloos lijkende strand is er indrukwekkend vanwege de verlatenheid van het ruige landschap eromheen. Er staat vaak een stevige wind en men moet oppassen bij het zwemmen vanwege de sterke stromingen. De toegangsweg is onverhard, dus met gewone auto\’s dien je voorzichtig te rijden. Zeer de moeite van een bezoek waard.

Tot slot nog de volledige Spaanse top tien

1. Playa de Ses Illetes (Formentera)

2. Playa de las Catedrales (Lugo)

3. Playa la Concha in San Sebastian

4. Playa Bolonia, Tarifa (Cádiz)

5. Playa de Cofete, Morro del Jable (Fuerteventura)

6. Playa de Zahara de los Atunes (Cádiz)

7. Cala Bassa, Sant Antoni de Portmany (Ibiza)

8. Playa de Las Canteras, Las Palmas de Gran Canaria

9. Playa La Barrosa, Chiclana de la Frontera (Cádiz)

10. Playa El Cotillo, La Oliva (Fuerteventura)

Dit vind je misschien ook leuk