Op welke stranden in Spanje zijn honden toegestaan?

door admin
Op welke stranden in Spanje zijn honden toegestaan?

Het stuk strand is omheind met hekken en er gelden regels. Zo moeten grote honden een muilkorf dragen, baasjes de poep opruimen en de papieren van hun hond kunnen overleggen. In de winter kunnen honden er vrij rennen van 10 tot 21 uur en in de zomer tussen 10 en 23 uur.

Fuengirola is niet de eerste gemeente in Spanje waar een soortgelijk initiatief werd ontplooid. Het al dan niet toestaan van honden op het strand valt onder de beslissingsbevoegdheid van de betreffende gemeentes. Overal gelden dus andere regels. De consumentenwebsite Consumer.es zette vorig jaar zomer Spaanse op een rijtje waar je zorgeloos met je hond kunt wandelen.

1. De stranden Canelas en Con Negro in Galicië

2. Castelló d’Empuries aan de Costa Brava in Catalonië heeft sinds 4 jaar 200 meter strand La Rubina gereserveerd voor honden en hun baasjes.

3. La Amettla de Mar in Comarca Baix Ebre

4. Gandia (Valencia) Playa Can de Gandñia tussen l’Ahuir en Rivier Vaca.

5. El Campello (op 13 kilometer van Alicante) en vlakbij Vinarós: cala de Aiguadoliva op 3 kilometer van het centrum van El Campellu.

6. Ibiza in Santa Zalaria zijn twee zones: Faralló en een stukje ten zuiden bij de monding van de rivier

7. In Guimar op Tenerife is een stuk strand van 200 meter vrijgemaakt voor honden. Het heet Playa del Puertito bij Club Nautico.

8. Las Palmas is heel gul bij Bocabarranco met een stuk strand van maar liefst 6.000 vierkante meter.

9. De provincie Málaga heeft naast het nieuwe hondenstrand in Fuengirola ook een stukje strand dat toebehoort aan de gemeente Casares beschikbaar gesteld voor honden. Het gaat om de kustzone La Sal.

10. In Huelva kun je terecht met je hond op Playa Cañina del Terrónin het plaatsje Lepe.

11. Via deze link kun je alle stranden in het Baskenland bekijken waar je met hond welkom bent.

12. In Santoña, Cantabrië gaat het om Playa Berria.

13. Het strand bij de vuurtoren van Trafalgar in de gemeente Conil (Cádiz) is hondvriendelijk.

14. Op de stranden van Mijas (Málaga) zijn honden toegestaan van 1 oktober tot palmzondag, behalve in de zones waar beschermde vogels leven. Deze zijn goed aangegeven.

 

Informeer goed bij de gemeente

 

Er zullen ongetwijfeld meer stranden zijn waar honden geheel of oogluikend worden toegestaan. Bij twijfel is het raadzaam je goed te informeren bij de betreffende gemeente. Er kunnen boetes tot wel 3.000 euro worden uitgedeeld op het ongeoorloofd laten rennen van je geliefde viervoeter op het zand. Lees meer in dit artikel (in het Spaans). 

Dit vind je misschien ook leuk