In Spanje vermiste Nederlander vrijwel zeker vermoord

door admin
In Spanje vermiste Nederlander vrijwel zeker vermoord

Bij een routinecontrole van de bosbrandbestrijdingsdienst werd vorige week een auto aangetroffen. Deze bleek van Martin Verfondern te zijn geweest. Vrijdagavond werd in de buurt van die auto ook de laptop van de vermiste Nederlander gevonden en een mobiele telefoon aangetroffen die niet van hem was. De politie vermoedt dat deze van de eventuele moordenaar is. 

Vier jaar geleden verdween Martin Verfondern spoorloos in het Noordwest-Spaanse Galicië. Hij ging boodschappen doen bij een supermarkt 25 kilometer van zijn boerderij vandaan, werd op de terugweg nog gezien bij een internetcafé, waarna hij spoorloos verdween. De politie en forensische experts zijn op dit moment bezig met een onderzoek of het inderdaad gaat om de stoffelijke resten van de Nederlander.

Samen met zijn vrouw, runde Verfondern een ecologische boerderij. Naar eigen zeggen kwam het stel ruim tien jaar geleden naar Galicië ‘op zoek naar het schoonste water ter wereld’. Destijds meldden Spaanse media en zijn vrouw dat er sprake was van grote spanningen waren tussen de Nederlander en zijn buren. 

Dit vind je misschien ook leuk